Επικαιρότητα

Ο Παύλος αναλαμβάνει τομεάρχης οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ – Αιχμή αντιπολίτευσης προς τον Χατζηδάκη

Ο Παύλος αναλαμβάνει τομεάρχης οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ – Αιχμή αντιπολίτευσης προς τον Χατζηδάκη
Η σχέση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου μπορεί να αποτελέσει από τα ισχυρά χαρτιά για την ανανέωση του κινήματος
Ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να είναι ο Τομεάρχης των Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα που ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τομεάρχες αλλά και σκιώδεις υπουργούς.

Ο Γερουλάνος θεωρείται ότι ήδη έχει επεξεργαστεί οικονομικές προτάσεις, όπως φάνηκε αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και στο debate, και σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει επαφές με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για την καταγραφή των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο τομέας των Οικονομικών αναμένεται αν αποδειχθεί «κλειδί» για την αντιπολιτευτική αιχμή του ΠΑΣΟΚ καθώς η ΝΔ με υπουργό τον Κωστή Χατζηδάκη προχωρεί σε τολμηρές τομές που δημιουργούν δυσαρέσκεια σε μέρος των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά παράλληλα κατήργησε και το επίδομα για τα μπλοκάκια που αποτελεί σημαντική «παροχή».

Το πεδίο των κόκκινων δανείων αναμένεται να αποτελέσει τομέα σύγκρουσης καθώς ήδη μέσα στη ΝΔ εκφράζονται ενστάσεις για την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η σχέση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου μπορεί να αποτελέσει από τα ισχυρά χαρτιά για την ανανέωση του κινήματος που αποτελεί επιτακτική ανάγκη και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

«Αν δεν ανοίξει το κόμμα και παραμείνει ως έχει, δεν πρόκειται να δούμε σημαντικές αλλαγές», αναφέρουν παράγοντες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην εκδήλωση των βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, που συγκέντρωσε τα κορυφαία πολιτικά ονόματα της χώρας και είχε χειραψία εκτός ων άλλων με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως είναι γνωστό, στην εκδήλωση παρευρεθήκαν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και κορυφαία στελέχη από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, όπως Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προγραμματίσει δυο διαδοχικές συσκέψεις σήμερα (15/10) με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Το βέβαιο είναι ότι θα αντικαταστήσει την Ευαγγελία Λιακούλη από γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα προστεθεί στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, το τι θα αναλάβει ο Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος και έχει παίξει ηγετικό ρόλο στην πρώτη περίοδο προεδρίας Ανδρουλάκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης