Τελευταία Νέα

Επιχείρηση «Σώστε τη Volkswagen» από τη Γερμανία (Reuters)

Επιχείρηση «Σώστε τη Volkswagen» από τη Γερμανία (Reuters)
Ο Νο1 στόχος της Γερμανίας πλέον ως προς τη βιομηχανική της πολιτική, είναι η διατήρηση όλων των μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας
Την στενότερη συνεργασία τους επιδιώκουν τα τέσσερα γερμανικά κρατίδια στα οποία είναι εγκατεστημένες μονάδες της Volkswagen, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα σφραγίσει κανένα από τα εγχώρια εργοστάσιά της, δήλωσαν τα υπουργεία Οικονομίας των κρατιδίων σε μια κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νο1 στόχος της Γερμανίας πλέον ως προς τη βιομηχανική της πολιτική, είναι η διατήρηση όλων των μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα τέσσερα κρατίδια είναι αυτά της Κάτω Σαξονίας, της Σαξονίας, της Έσσης και του Βερολίνου, ενώ η κοινή τους δήλωσε δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου.

«Οι οικονομικές υπηρεσίες των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα ενεργούν αλληλέγγυα και σε στενό συντονισμό μεταξύ τους», αναφέρεται εκεί.

Την ίδια στιγμή, τα κρατίδια απέρριψαν ως προτεινόμενη λύση τις εκτεταμένες απολύσεις των εργαζομένων και δήλωσαν ότι μια ανανεωμένη, μακροπρόθεσμη σύμβαση για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ομίλου.

Από 40 κύματα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία κορυφώνονται, καθώς το φάσμα του κλεισίματος εργοστασίων - για πρώτη φορά για την εταιρεία στη Γερμανία - την έχει θέσει σε πορεία σύγκρουσης με το ισχυρό συνδικάτο IG Metall.

Το IG Metall θα πρέπει επίσης να διαπραγματευτεί νέες εργασιακές συμφωνίες για τους 130.000 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία, αφού ο όμιλος τερμάτισε τον περασμένο μήνα τις συμφωνίες που διασφάλιζαν την απασχόληση σε έξι εργοστάσιά του στη δυτική Γερμανία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης