Ενέργεια

Ρεκόρ στις εισαγωγές άνθρακα της Κίνας τον Σεπτέμβριο

Ρεκόρ στις εισαγωγές άνθρακα της Κίνας τον Σεπτέμβριο

Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας έφτασαν σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς τιμές υποχώρησαν.
Σύμφωνα με το Reuters oι αποστολές Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 47,59 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων, αυξημένες κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι τιμές του άνθρακα του Newcastle, ένα ασιατικό σημείο αναφοράς, υποχώρησαν το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτεμβρίου στα 136,46 $ ανά μετρικό τόνο στις 23 Σεπτεμβρίου. Αυτό μειώθηκε κατά 7% από το υψηλό του Αυγούστου των 147,13 $ ανά τόνο, καθιστώντας τον εισαγόμενο άνθρακα πιο ελκυστικό σε σχέση με την εγχώρια προσφορά.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή θερμικής ενέργειας της Κίνας επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Αύγουστο, καθώς οι καύσωνες οδήγησαν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και καθώς η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας μετριάστηκε.
Η ζήτηση από τη χημική βιομηχανία υποστηρίζει επίσης τη χρήση άνθρακα, λένε οι αναλυτές.
Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, οι εισαγωγές άνθρακα ανήλθαν σε 3,89 δισεκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 11,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης