Ενέργεια

Αίγυπτος: Σήμερα η συνάντηση Σκυλακάκη – Eσμάτ για τον GREGY

Αίγυπτος: Σήμερα η συνάντηση Σκυλακάκη – Eσμάτ για τον GREGY
Το κόστος των μελετών εκτιμάται συνολικά στα 50 εκατ. ευρώ και ο στόχος του φορέα υλοποίησης, της Elica Mediterranean Electrical Interconnection του ομίλου Κοπελούζου, είναι να συγχρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Connecting Europe Facility (CEF), σε ποσοστό μέχρι 50%
Τα επόμενα βήματα για την ωρίμανση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου καταγράφονται σήμερα (14/10) στο Κάιρο, όπου αναμένεται να έχουν συνάντηση ο Έλληνας ΥΠΕΝ, Θόδωρος Σκυλακάκης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μαχμούντ Εσμάτ.

Το έργο ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε από τις βασικές «λεωφόρους» μεταφοράς πράσινης ενέργειας από τη Βόρειο Αφρική προς την Ευρώπη, ενώ στην προγραμματισμένη συνάντηση, θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Elica (συμφερόντων Κοπελούζου), Γιάννης Καρύδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι των δυο χωρών θα εξετάσουν τον οδικό χάρτη για το project, θα επιβεβαιώσουν την ισχυρή στήριξη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αιγύπτου -που έχει εκφραστεί επανειλημμένα σε ανώτατο επίπεδο και από τις δυο πλευρές- και θα εξετάσουν τρόπους επιτάχυνσής του.

Το καλώδιο Gregy, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα ενώσει τις δύο χώρες θα έχει μήκος 954 χλμ.

Σημειώνεται επίσης πως το κόστος των μελετών εκτιμάται συνολικά στα 50 εκατ. ευρώ και ο στόχος του φορέα υλοποίησης, της Elica Mediterranean Electrical Interconnection του ομίλου Κοπελούζου, είναι να συγχρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Connecting Europe Facility (CEF), σε ποσοστό μέχρι 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης