Ενέργεια

Ρωσία: Το μεγαλύτερο διυλιστήριο αύξησε 4% την επεξεργασία αργού πετρελαίου   

Ρωσία: Το μεγαλύτερο διυλιστήριο αύξησε 4% την επεξεργασία αργού πετρελαίου    

67% πάνω και η δυναμικότητα διύλισης σε αδράνεια

 

 

Η μεγαλύτερη μονάδα διύλισης πετρελαίου  στη Ρωσία, το διυλιστήριο του Omsk , αύξησε την επεξεργασία αργού κατά 4% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της τηνGazprom.

Το διυλιστήριο του Omsk  βρίσκεται 2.700 χιλιόμετρα (1.700 μίλια) ανατολικά της Μόσχας και ανήκει στην πετρελαϊκή μονάδα Gazprom Neft της Gazprom.

Η εγκατάσταση αύξησε την προσφορά της σε βενζίνη στην εγχώρια αγορά κατά 5% και την προσφορά ντίζελ κατά 10%, σύμφωνα με ανακοίνωση του διυλιστηρίου που επικαλείται το Reuters.

Πέρυσι, το διυλιστήριο του Omsk  αντιπροσώπευε σχεδόν το 8% του συνόλου της διύλισης αργού πετρελαίου στη Ρωσία, καθώς επεξεργαζόταν περίπου 425.600 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bpd).

Ενώ το διυλιστήριο του Omsk αναφέρει αυξημένο όγκο, πολλές άλλες εγκαταστάσεις στη Ρωσία, ειδικά εκείνες στα νοτιοδυτικά, έχουν βρίσκονται σε εκτεταμένη συντήρηση και έχουν σταματήσει λόγω επιθέσεων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέτος.

Συντήρηση διυλιστηρίων


Η προγραμματισμένη συντήρηση ενισχύει επίσης την ικανότητα διύλισης σε αδράνεια αυτόν τον μήνα.

Η Ρωσία αύξησε τους όγκους της δυναμικότητας διύλισης που αναμένει να παραμείνει σε αδράνεια αυτόν τον μήνα κατά 67% σε σύγκριση με ένα προηγούμενο σχέδιο, λόγω της προγραμματισμένης συντήρησης μεγάλων διυλιστηρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η αναβληθείσα συντήρηση στο διυλιστήριο Novokuibyshevsk της Rosneft στη νοτιοδυτική Ρωσία και η συντήρηση σε μονάδα του διυλιστηρίου NORSI της Lukoil έχουν τώρα αυξήσει τη δυναμικότητα που θα ήταν εκτός σύνδεσης τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, το διυλιστήριο της Rosneft στο Tuapse στη Μαύρη Θάλασσα φέρεται να έχει σταματήσει την επεξεργασία αργού από την 1η Οκτωβρίου λόγω των χαμηλών περιθωρίων διύλισης, ανέφεραν στο Reuters πηγές του κλάδου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εκτός από κάποια εποχιακή συντήρηση, η ικανότητα διύλισης αργού πετρελαίου της Ρωσίας έχει καταγράψει φέτος  τις περισσότερες αδρανείς μονάδες λόγω των επιθέσεων ουκρανικών drones στη ρωσική πετρελαϊκή και ενεργειακή υποδομή.

Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και σε άλλες ενεργειακές υποδομές έχουν γίνει ένα προσκήνιο φέτος, με τα drones το όπλο επιλογής για τη διεξαγωγή των χτυπημάτων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης