Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οχάιο: Στην αντεπίθεση οι Big Tech για τον τρόπο πληρωμής του ρεύματος των data centers  

Οχάιο: Στην αντεπίθεση οι Big Tech για τον τρόπο πληρωμής του ρεύματος των data centers   

Η εταιρεία κοινής ωφελείας AEP Ohio τον Μάιο απαιτούσε από τα κέντρα δεδομένων και τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να παρέχουν προπληρωμές και άλλες οικονομικές διαβεβαιώσεις για τις τεράστιες ενεργειακές τους ανάγκες

 

Microsoft, Alphabet, Meta και Amazon μαζί με άλλες εταιρείες, έχουν προτείνει ένα εναλλακτικό πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο τα data centers πληρώνουν για ρεύμα στο Οχάιο, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Reuters οι εταιρείες μελετούν μια πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία κοινής ωφελείας AEP Ohio τον Μάιο, η οποία θα απαιτούσε από τα κέντρα δεδομένων και τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να παρέχουν προπληρωμές και άλλες οικονομικές διαβεβαιώσεις για τις τεράστιες ενεργειακές τους ανάγκες.

Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών των ΗΠΑ δέχεται μια εισροή ζήτησης ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων, καθώς η Big Tech σπεύδει να αποκτήσει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για να επεκτείνει την τεχνολογία, όπως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Έκρηξη στη ζήτηση

Η διαφωνία του Οχάιο είναι μια από τις ρυθμιστικές μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδέχεται να δημιουργήσουν προηγούμενα για το πώς η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ θα διαχειριστεί την ταχέως εξελισσόμενη επέκταση των data centers και ποιος θα πληρώσει για να ικανοποιήσει τη ζήτησή τους.

Η έκρηξη στα αιτήματα ηλεκτρικού ρεύματος ώθησε την AEP Ohio φέτος να σταματήσει τις νέες συμβάσεις για κέντρα δεδομένων, ανέφερε  η εταιρεία όταν υπέβαλε αίτηση για τα τιμολόγια.

Η Big Tech, εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της Constellation Energy (CEG.O), και η One Energy Enterprises, μαζί με άλλες, αργότερα αντιτάχθηκαν στην AEP.

Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες έχουν πλέον προσφερθεί να διευθετήσουν την υπόθεση θέτοντας το δικό τους σύνολο κανόνων ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών. 

Αυτοί οι όροι περιλαμβάνουν τη διεύρυνση του φάσματος των πελατών που θα εμπίπτουν στους κανόνες της AEP για να συμπεριλάβουν οποιονδήποτε κλάδο με φορτία άνω των 50 μεγαβάτ σε μία μόνο τοποθεσία. 

Η πρόταση αλλάζει επίσης τις συνθήκες υπό τις οποίες οι μεγάλοι νέοι πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να πληρώσουν για κόστη όπως αναβαθμίσεις μετάδοσης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης