Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EEX: Λανσάρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στην Ιρλανδία και παρατείνει εποχικές λήξεις

EEX: Λανσάρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στην Ιρλανδία και παρατείνει εποχικές λήξεις

Τα Ιρλανδικά συμβόλαια θα αυξήσουν το σύνολο των βασικών παραγώγων σε όλη την Ευρώπη σε 23 αγορές

 

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας (EEX) πρόκειται να λανσάρει ιρλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας βασικού φορτίου και να παρατείνει τις λήξεις σε σειρά προϊόντων για τις αγορές παραγώγων ενέργειας στην Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία, όλα από τις 25 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη.
Το EEX, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της Ευρώπης, επιδιώκει να βελτιώσει τις επιλογές συναλλαγών για να διευρύνει την παγκόσμια εμβέλειά της, η οποία, εκτός των βασικών ευρωπαϊκών συμβολαίων της, εκτείνεται μέχρι την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ιρλανδίας θα αυξήσουν το σύνολο των βασικών παραγώγων σε όλη την Ευρώπη σε 23 αγορές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
«Πιστεύουμε ότι οι νέες μακροπρόθεσμες λήξεις για επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές θα φέρουν περαιτέρω υποστήριξη για την ενοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και, σε μεγαλύτερη κλίμακα, την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Chief Operating Officer Steffen Koehler.
Οι συμβάσεις για την καμπύλη ισχύος της Γαλλίας και της Ολλανδίας θα επεκταθούν σε 10 από έξι ημερολογιακά έτη για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην αγορά να αντισταθμίσουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPA) για ενέργεια από αιολικές και ηλιακές πηγές στο χρηματιστήριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης