Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,21% για τον S&P και 0,05% για τον Nasdaq - Άνοδος 0,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,21% για τον S&P και 0,05% για τον Nasdaq - Άνοδος 0,7% για τον energy sector

57 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, με τον S&P 500 και τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones να υποχωρούν από τα ρεκόρ, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν επίμονο πληθωρισμό.

Ο Dow υποχώρησε 57 μονάδες ή 0,14% στις 42.454 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,21% στις 5.780 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,79% στις 710,65 μονάδες
Ο Nasdaq μειώθηκε κατά 0,05% στις 18.282 μονάδες.

Η αγορά αφομοιώνει τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου, ο οποίος αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση, ανεβάζοντας τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 2,4% από το προηγούμενο έτος. Αυτό ήρθε πριν από το μηνιαίο κέρδος 0,1% και το επιτόκιο 2,3% σε ετήσια βάση που αναμενόταν από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σε ετήσια βάση είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα στοιχεία ενισχύουν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των μελλοντικών περικοπών και ενόψει της πρώτης συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας μετά την κίνηση του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, τα στοιχεία συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν πιθανότητα 80% περικοπή τριμήνου.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη φάνηκε επίσης να σηματοδοτούν κάποια διαίρεση σχετικά με τη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο μήνα. Αν και η «σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων» υποστήριξε την περικοπή, ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ μιας μικρότερης κίνησης.

Η Universal Insurance σημείωσε άνοδο 10% καθώς ο τυφώνας Μίλτον κυμάνθηκε στη Φλόριντα. Εν τω μεταξύ, η Pfizer σημείωσε πτώση 2% αφού ο ακτιβιστής επενδυτής Starboard Value κ απειλεί με δικαστικές αγωγές εναντίον δύο πρώην στελεχών. Οι Advanced Micro Devices σημείωσαν πτώση 1,5% μετά την κυκλοφορία ενός ανταγωνιστικού τσιπ AI στην Nvidia.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης