Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βέβαιη για τα κοιτάσματα αερίου νοτίως της Κρήτης η ExxonMobil

Βέβαιη για τα κοιτάσματα αερίου νοτίως της Κρήτης η ExxonMobil
Στις τελευταίες ανακοινώσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), κ. Κώστας Σταμπολής, σχετικά με τους υπολογισμούς για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται στα νότια της Κρήτης.
 
Σύμφωνα με το defence-point, ο κ. Σταμπολής υπογραμμίζει πως στην περίπτωση που οι σχετικές εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται αναμφίβολα για πολύ μεγάλα κοιτάσματα τα οποία που ισοδυναμούν με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδος για 2- έως 30 χρόνια.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για εξαγωγές οπότε η Ελλάδα θα γίνει όχι μόνο παραγωγός αλλά και εξαγωγέας ενέργειας.
 
Αναφέρεται επίσης ότι οι εκτιμήσεις αφορούν σε δύο μόνο από τους περίπου 30 στόχους κοιτασμάτων στην περιοχή ο καθένας από τους οποίους δυνητικά μπορεί να περιέχει την ίδια ή και μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου, κάτι που αν ισχύσει, θα μεταβάλλει δραματικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την στρατηγική θέση της χώρας.

Ταυτόχρονα, η επιμονή της Exxon Mobil να παραμένει στην χώρα παρά τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια, σημαίνει ότι έχει βεβαιότητα για μεγάλα κοιτάσματα τα οποία είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει.
 
www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης