Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Κατρακύλα» για τις μετοχές της Occidental - Θα παρέμβει ο Μπάφετ για να τη σώσει; (Oil Price)

«Κατρακύλα» για τις μετοχές της Occidental - Θα παρέμβει ο Μπάφετ για να τη σώσει; (Oil Price)
Ιστορικά, οι αγοραστικές εξορμήσεις του Buffett έχουν δώσει ώθηση στη μετοχή της Occidental, αλλά η τρέχουσα ανάπαυλα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια διαφορετική προσέγγιση
Οι μετοχές της Occidental Petroleum έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 56 δολάρια, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν η Berkshire Hathaway του Warren Buffett θα παρέμβει, όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Η Berkshire Hathaway, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Occidental με ποσοστό σχεδόν 30%, αγόραζε στο παρελθόν εκατομμύρια μετοχές κάθε φορά που η τιμή της Occidental έπεφτε κάτω από τα 60 δολάρια, ένα μοτίβο που οι αναλυτές έχουν ονομάσει «Berkshire put».

Σύμφωνα με το Oil Price, αυτή τη φορά, η απουσία τέτοιων αγορών εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τις προοπτικές διάσωσης της πετρελαϊκής.

Τον τελευταίο μήνα, η Occidental διαπραγματεύεται κάτω από τα 60 δολάρια, ενώ τον Ιανουάριο του τρέχοντος κατέγραψε μια παρόμοια βουτιά, η οποία και ώθησε τότε την Berkshire να αγοράσει 4,3 εκατομμύρια μετοχές.

Παρόλα αυτά, η Berkshire παραμένει τώρα άπραγη, οδηγώντας ορισμένους να εικάζουν ότι ο Buffett μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την ως τώρα τακτική του.

Με τη ρυθμιστική έγκριση για την απόκτηση έως και το 50% της Occidental, η πόρτα είναι ανοιχτή για μελλοντικές αγορές από την Berkshire, αλλά η τρέχουσα παύση θα μπορούσε να υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή στρατηγικής.

Πτώση 12,3% τον τελευταίο χρόνο

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Occidental έχει υποχωρήσει κατά 12,3% τον τελευταίο χρόνο, σε αντίθεση με την γενικότερη απόδοση του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου.

Οι πιέσεις εντάθηκαν μετά την κατάθεση από τους επενδυτές της CrownRock LP αίτησης πώλησης 29,6 εκατομμυρίων μετοχών που απέκτησαν μέσω της αγοράς της πετρελαιοπαραγωγού με έδρα το Τέξας από την Occidental, ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ιστορικά, οι αγοραστικές εξορμήσεις του Buffett έχουν δώσει ώθηση στη μετοχή της Occidental, αλλά η τρέχουσα ανάπαυλα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Εκτός από τις κοινές μετοχές, η Berkshire κατέχει δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά 83,5 εκατομμυρίων μετοχών προς 59,62 δολάρια έκαστη και κατέχει προνομιούχες μετοχές της εταιρείας, γεγονός που υποδηλώνει μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Ωστόσο, η αγορά παρακολουθεί στενά για να διαπιστώσει αν το Oracle of Omaha θα συνεχίσει να στηρίζει τη μετοχή της Occidental ή αν το put της Berkshire έχει φτάσει στο όριό του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης