Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η επιστροφή του άνθρακα στην Βρετανική Κολομβία μετά από 24 χρόνια

Η επιστροφή του άνθρακα στην Βρετανική Κολομβία μετά από 24 χρόνια
Το ορυχείο Quintette άνοιξε για πρώτη φορά το 1982 και λειτούργησε για 18 χρόνια μέχρι που η προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Teck Resources το έκλεισε το 2000 λόγω της πτώσης των τιμών του άνθρακα σύμωνα με το CBS
Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία Conuma Resources εξασφάλισε άδειες από την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά (B.C.) που της έδωσαν το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των εργασιών σε ένα τμήμα του ορυχείου Quintette, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια του Tumbler Ridge.

«Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που λάβαμε τις άδειες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Conuma Resources, Brian Sullivan.

«Θα ξοδέψουμε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια για να το επαναφέρουμε στην ενεργή παραγωγή. Θα έχει μόνιμο εργατικό δυναμικό με περισσότερες από 400 σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Ο Sullivan δήλωσε ότι το ορυχείο θα ενισχύσει επίσης έμμεσα τις τοπικές θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις, αποτελώντας οικονομική ατμομηχανή για ολόκληρη την περιοχή South Peace.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για το Tumbler Ridge - μια τοπική κοινότητα που χτίστηκε το 1981 ειδικά για να στελεχωθεί η βιομηχανία άνθρακα της περιοχής.

Το ορυχείο Quintette άνοιξε για πρώτη φορά το 1982 και λειτούργησε για 18 χρόνια μέχρι που η προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Teck Resources το έκλεισε το 2000 λόγω της πτώσης των τιμών του άνθρακα.

Στη συνέχεια, η Teck έθεσε το ορυχείο σε καθεστώς συντήρησης, παραμένοντας έτσι αδρανές για 24 χρόνια μέχρι να πουλήσει την περιοχή στην Conuma Resources για 120 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο δήμαρχος του Tumbler Ridge, Darryl Krakowka, δήλωσε ότι μετακόμισε στην περιοχή πριν από 18 χρόνια, αλλά γνωρίζει πολλούς κατοίκους που εργάζονταν στο Quintette.

Ο Sullivan δήλωσε ότι ελπίζει πως ένα νέο κύμα πολιτών θα μετακομίσει τώρα στο Tumbler Ridge, για το οποίο κάποτε οι προβλέψεις έδιναν αύξηση των κατοίκων στους 10.000 και που σήμερα έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 2.000 κατοίκους.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα έρχονται τώρα για να εργαστούν στο Quintette και θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν εδώ.  Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πόλη και δούλευαν στο Quintette για 20 χρόνια γιορτάζουν μαζί μας που το Quintette ξαναζωντανεύει», δήλωσε ο Sullivan.

Ο Sullivan δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρειαστεί να εξασφαλίσει και νέες άδειες πριν το σύνολο του Quintette λειτουργήσει σε πλήρη δυναμικότητα, αλλά το ορυχείο έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρει άνθρακα.

Η διαδικασία

Με το που εξορύσσεται ο άνθρακας, θα αποστέλλεται σιδηροδρομικώς στο Prince Rupert της B.C. και στη συνέχεια θα στέλνεται σε χαλυβουργίες σε όλο τον κόσμο.

«Είναι κάτι που όλος ο κόσμος θα συνεχίσει να χρειάζεται όσο κατασκευάζεται χάλυβας», δήλωσε ο Sullivan.

Σε δήλωση που απέστειλε στο CBC News, η υπουργός Ενέργειας, Ορυχείων και Καινοτομίας Χαμηλών Ανθρακούχων Ρύπων Josie Osborne δήλωσε ότι ο άνθρακας για την παραγωγή χάλυβα είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή μιας σειράς υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών, των νοσοκομείων και των ανεμογεννητριών.

«Ο τομέας της εξόρυξης και της ανάπτυξης των ορυκτών πόρων αποτελεί θεμελιώδες τμήμα της οικονομίας της Βρετανικής Κολομβίας, παρέχοντας περισσότερες από 40.000 καλές θέσεις εργασίας - και τον υποστηρίζουμε για να ενισχυθεί», δήλωσε η Osborne.

«Αυτή η επανεκκίνηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την κοινότητα του Tumbler Ridge και τους 400 εργαζόμενους που θα απασχολούνται στο ορυχείο».

Η Osborne πρόσθεσε ότι ο εξορυκτικός τομέας της B.C. είναι «έτοιμος για σημαντική ανάπτυξη».

Από το 2017, η συνολική απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 10%, οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν διπλασιαστεί και η αξία των εξαγωγών ορυκτών έχει αυξηθεί σε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

«Έχουμε τα ορυκτά και τους πόρους που χρειάζεται η B.C. και ο κόσμος για μια αναπτυσσόμενη οικονομία», τόνισε η Osborne.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης