Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχωρούν - Στα 70 δολ. κινείται το brent, στα 67 δολ. το αργό

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχωρούν - Στα 70 δολ. κινείται το brent, στα 67 δολ. το αργό


Το πετρέλαιο ανακάμπτει καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ πέφτουν, η καταιγίδα παρέχει υποστήριξη

 

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε την Τετάρτη, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς η πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και η ανησυχία για διαταραχές της παραγωγής από τον τυφώνα Francine εξουδετέρωσαν τις ανησυχίες για την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ενισχύθηκ ή 1,75% στα 70,40 δολ. το βαρέλι στις 18:49 ώρα Ελλάδας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 2,24% στα 67,22 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,793 εκατομμύρια βαρέλια, η βενζίνη υποχώρησεκατά 513.000 βαρέλια και τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν κατά 191.000 βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη.

Και οι δύο δείκτες του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, με το Brent να βρίσκεται κάτω από τα 70 δολάρια στη χαμηλότερη τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2021 και το αμερικανικό αργό να πέφτει στη χαμηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2023, αφού ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2024 για δεύτερη φορά.

Η ανησυχία για τον τυφώνα Francine που διαταράσσει την παραγωγή στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, έδωσε επίσης υποστήριξη, σύμφωνα με τους αναλυτές.
«Η αγορά ανέκαμψε αυτόνομα, καθώς η πτώση της Τρίτης ήταν σημαντική», δήλωσε ο Yuki Takashima, οικονομολόγος της Nomura Securities, προσθέτοντας ότι οι φόβοι για διακοπή της προσφοράς από τη Francine έδωσαν επίσης υποστήριξη.

Περίπου το 24% της παραγωγής αργού και το 26% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ ήταν εκτός σύνδεσης λόγω της καταιγίδας, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής των ΗΠΑ (BSEE).

Έντεκα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters υπολόγισαν κατά μέσο όρο ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 0,1 εκατομμύρια βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης