Ενέργεια

Reuters: Συνομιλίες του Κουβέιτ με το Κατάρ για νέα 15ετή συμφωνία προμήθειας LNG  

Reuters: Συνομιλίες του Κουβέιτ με το Κατάρ για νέα 15ετή συμφωνία προμήθειας LNG   

Η συμφωνία θα προβλέπει ότι το Κατάρ παρέχει στο Κουβέιτ 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (mtpa) καυσίμου σε διάστημα 15 ετών από το έργο του North Field 

 

Η Qatar Energy βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kuwait Petroleum Corporation (KPC) για μια νέα μακροπρόθεσμη προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο αραβικό κράτος του Κόλπου  σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία θα προβλέπει ότι το Κατάρ παρέχει στο Κουβέιτ 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (mtpa) καυσίμου σε διάστημα 15 ετών από το έργο του North Field, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026.

Το Κουβέιτ, μέλος του ΟΠΕΚ και σημαντικός παραγωγός πετρελαίου, ενισχύει την εξάρτησή του από εισαγόμενο αέριο για την κάλυψη της ζήτησης ενέργειας, ειδικά το καλοκαίρι, όταν η κατανάλωση από τα συστήματα κλιματισμού αυξάνεται απότομα, αλλά εστιάζει επίσης στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου ως μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης  έως το 2040.


Διακοπές ρεύματος

Αυτή την εβδομάδα, το Κουβέιτ αντιμετώπισε έναν δεύτερο γύρο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος αυτό το καλοκαίρι, λόγω ελαττώματος στην παροχή φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διακοπές μετά τον πρώτο γύρο τον Ιούνιο. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν τακτικά πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, αυξάνοντας τη χρήση του κλιματισμού και τη ζήτηση ρεύματος.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Κατάρ, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, σχεδιάζει μια επέκταση κατά 85% της παραγωγής LNG από τους σημερινούς 77 εκατομμύρια μετρικούς τόνους του North Field του ετησίως (mtpa) σε 142 mtpa έως το 2030, από 126 mtpa που αναμενόταν προηγουμένως.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής κατανάλωσης μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ. τοπική ώρα.

Το 2020, το Κουβέιτ υπέγραψε 15ετή συμφωνία με το Κατάρ για την προμήθεια 3 mtpa LNG η οποία  θα έληγε έως το 2035. Η νέα συμφωνία από το έργο επέκτασης του North Field θα σήμαινε ότι οι προμήθειες του Κατάρ στο Κουβέιτ θα ανέλθουν σε 6 εκατομμύρια mtpa κάποια στιγμή αργότερα αυτή τη δεκαετία.
 

www.worldenergynews.gr

 





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης