Ενέργεια

Κίνα: Μειωμένες 7,4% οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον Ιούλιο (Energy Market Price)

Κίνα: Μειωμένες 7,4% οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον Ιούλιο (Energy Market Price)
Τα φορτία ρωσικού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω αγωγών και αποστολών, ανήλθαν σε 7,46 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον περασμένο μήνα
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από την Ρωσία μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 7,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία σήμερα (20/8), σύμφωνα με το Energy Market Price.

Τα φορτία ρωσικού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω αγωγών και αποστολών, ανήλθαν σε 7,46 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον περασμένο μήνα, ή 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα (bpd), σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων του Πεκίνου.

Η ποσότητα αυτή συγκρίνεται με τα 2,05 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούνιο και τα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο του 2023.

Οι συνολικές αποστολές τον Ιούλιο στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας, καθώς τα αδύναμα περιθώρια επεξεργασίας και η χαμηλή ζήτηση καυσίμων περιόρισαν τις λειτουργίες των κρατικών και ανεξάρτητων διυλιστηρίων.

Οι αποστολές από τον νούμερο 2 προμηθευτή της χώρας, τη Σαουδική Αραβία, ανήλθαν συνολικά σε 6,41 εκατ. τόνους ή 1,51 εκατ. bpd, αυξημένες κατά 13% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ετήσιες ποσότητες από τον κορυφαίο παραγωγό του OPEC ήταν στους 46,79 εκατομμύρια τόνους ή 1,6 εκατομμύρια bpd, καταγράφοντας μείωση δηλαδή κατά 10% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αυτό έμεινε πίσω από τη ρωσική προσφορά των 62,58 εκατομμυρίων τόνων ή 2,14 εκατομμυρίων bpd κατά την ίδια περίοδο, αυξημένη κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εισαγωγές από τη Μαλαισία, σημαντικό κόμβο μεταφόρτωσης για το πετρέλαιο που υπόκειται σε κυρώσεις από το Ιράν και τη Βενεζουέλα, αυξήθηκαν κατά 61% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 6,21 εκατ. τόνους ή 1,46 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, διατηρώντας τη χώρα ως τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή για τον Ιούλιο.

Οι εισαγωγές από τη Μαλαισία ανήλθαν σε 35,68 εκατ. τόνους για τους πρώτους επτά μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 21% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης