Ενέργεια

Energean: Αρχίζει η παραγωγή στο κοίτασμα «Kασσιόπεια» της Ιταλίας

Energean: Αρχίζει η παραγωγή στο κοίτασμα «Kασσιόπεια» της Ιταλίας
Το κοίτασμα βρίσκεται στα ανοιχτά της Σικελίας και operator είναι η ιταλική Eni που κατέχει ποσοστό 60%
Την έναρξη της παραγωγής στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Κασσιόπεια» της Ιταλίας ανακοίνωσε η Energean.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται στο «πακέτο» των assets που τελεί υπό μεταβίβαση από την εταιρεία στο αμερικανικό επενδυτικό fund Carlyle International Energy Partners  έναντι τιμήματος που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 δισ. δολ., στη βάση της συμφωνίας των δυο ομίλων.

Το κοίτασμα βρίσκεται στα ανοιχτά της Σικελίας και operator είναι η ιταλική Eni που κατέχει ποσοστό 60% στην σχετική παραχώρηση, με την Energean (και πολύ σύντομα την Carlyle με την ολοκλήρωση της συναλλαγής) να διατηρεί το υπόλοιπο 40%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αρχική δοκιμαστική παραγωγή  προέρχεται από ένα από τα τέσσερα υποθαλάσσια «πηγάδια».

Τα υπόλοιπα τρία μαζί με τις συνδεδεμένες υποδομές αναμένεται να ενεργοποιηθούν, να δοκιμαστούν και να τεθούν σε λειτουργία κατά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας-λειτουργού του κοιτάσματος (Eni), η «Κασσιόπεια» περιέχει αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 10 δισ. κυβικών μέτρων, με την ετήσια παραγωγή να αναμένεται να κορυφώνεται στο 1,5 δισ. κυβικά μέτρα.

Όπως σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, «η εξέλιξη, αν και δεν αποτελεί μέρος της μελλοντικής ιστορίας ανάπτυξης της Energean, καταδεικνύει την θετική εμπλοκή της εταιρείας σε ακόμη μια επιτυχημένη ανάπτυξη κοιτάσματος φυσικού αερίου. Η Energean ήταν ανέκαθεν προσηλωμένη στην ανάπτυξη στρατηγικά σημαντικών πόρων που στηρίζουν όχι μόνο την ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και την ευρύτερη κοινωνικο-οικονομική σταθερότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης