Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικό σερί για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αισιοδοξίας για τη ζήτηση

Ανοδικό σερί για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αισιοδοξίας για τη ζήτηση
Το brent παρέμεινε πάνω από τα 86 δολάρια, πλησιάζοντας προς τα 87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate ήταν πάνω από τα 83 δολάρια ανά βαρέλι
Οι τιμές του αργού πετρελαίου διατηρούν και σήμερα (2/7) τα κέρδη που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα το υψηλό των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών, καθώς οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και οι προσδοκίες για ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ προκάλεσαν αισιοδοξία στους traders.

Το brent παρέμεινε πάνω από τα 86 δολάρια, πλησιάζοντας προς τα 87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate ήταν πάνω από τα 83 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, οι τιμές σημείωσαν άλμα 2,5%, ωθούμενες υψηλότερα από τις προσδοκίες για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

Αμετάβλητη η προσφορά και η ζήτηση

Ωστόσο, μιλώντας στο Reuters, η αναλύτρια πετρελαίου Vandana Hari από την Vanda Insights δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών «φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στον φόβο και το συναίσθημα παρά στα θεμελιώδη στοιχεία», υποδηλώνοντας ότι η πραγματική κατάσταση προσφοράς-ζήτησης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

Εν τω μεταξύ, ένας τυφώνας που περνάει πάνω από τον Ατλαντικό συνέτεινε επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

«Η διάσπαση του πρόσφατου εύρους τιμών σε ένα νέο υψηλότερο υψηλό ενισχύει τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση», δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής της IG Asia, Yeap Jun Rong.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες ανοδικές ειδήσεις για τις τιμές του πετρελαίου έρχονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (ΑΑΑ) προβλέπει ότι τα ταξίδια στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου θα είναι κατά 5,2% υψηλότερα από πέρυσι, γεγονός που υποδηλώνει ισχυρότερη ζήτηση πετρελαίου, ενώ τα ταξίδια με αυτοκίνητο, σύμφωνα με την AAA, θα είναι 4,8% υψηλότερα από πέρυσι.

Αυτό θα πρέπει -τουλάχιστον προσωρινά- να αμβλύνει την ανησυχία για την ισχύ της ζήτησης στον μεγαλύτερο καταναλωτή του κόσμου, τις ΗΠΑ, ειδικά μετά την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό που δεν έδειξαν μηνιαία μεταβολή τον Μάιο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η χαλάρωση ή η σταθεροποίηση του πληθωρισμού θεωρείται ανοδική για το πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης