Ενέργεια

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων νατρίου στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων νατρίου στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία

Έργο 100 MW/200 MWh που είναι ενεργό στην Κίνα

Η πρώτη φάση του έργου αποθήκευσης ενέργειας ιόντων νατρίου 100 MW/200 MWh του Ομίλου Datang στο Qianjiang της επαρχίας Hubei, συνδέθηκε με το δίκτυο.

Η Datang Group (κρατική επιχείρηση παραγωγής ενέργειας της Κίνας) ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου ότι είχε συνδέσει στο δίκτυο ένα έργο 50 MW/100 MWh στο Qianjiang της επαρχίας Hubei, το οποίο πλέον είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών ιόντων νατρίου στον κόσμο.

Το έργο αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση του σταθμού παραγωγής ενέργειας Datang Hubei Sodium Ion New Energy Storage.

Αποτελείται από 42 δοχεία αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών και 21 σετ μετατροπέων ενίσχυσης.

Χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων νατρίου μεγάλης χωρητικότητας 185 αμπέρ ωρών που παρέχονται από την China's HiNa Battery Technology και είναι εξοπλισμένο με σταθμό μετασχηματιστή 110 kV.

Προηγουμένως, το μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα ιόντων νατρίου ήταν το έργο Fulin 10 MWh BESS της China Southern Power Grid (βρίσκεται στο Nanning στη νοτιοδυτική Κίνα).

Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας ο οποίος αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση ενός έργου 100 MWh, διαθέτει επίσης τις κυψέλες της μπαταρίας HiNa.

Σύμφωνα με την Datang Group (μια από τις 5 εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας της Κίνας), η ομάδα του έργου έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες για να πραγματοποιήσει το έργο Qianjiang.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης