Ενέργεια

Ρωσία και Κίνα κοντά σε συμφωνία για τον αγωγό Power of Siberia 2

Ρωσία και Κίνα κοντά σε συμφωνία για τον αγωγό Power of Siberia 2
Το συγκεκριμένο έργο, οι αγωγοί του οποίου θα διασχίζουν τη Μογγολία και θα ενώσουν ενεργειακά τη Ρωσία με την Κίνα, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2018, αν και μέχρι σήμερα το σχέδιο είχε μείνει απλώς σε επίπεδο συζητήσεων
Ρωσική και κινεζική κυβέρνηση έδωσαν εντολή στις κρατικές εταιρείες τους να συμφωνήσουν τους όρους παράδοσης για τον αγωγό φυσικού αερίου «Power of Siberia 2» το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται δήλωση του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλεξάντερ Νόβακ.

«Οι εργασίες για τη συμφωνία των όρων και των παραμέτρων θα συνεχιστούν. Έχουν δοθεί οδηγίες να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Νόβακ, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Πούτιν και ο Σι είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τις σχέσεις με την Κίνα, λέγοντας ότι ήταν «στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους», κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του.

Το συγκεκριμένο έργο, οι αγωγοί του οποίου θα διασχίζουν τη Μογγολία και θα ενώσουν ενεργειακά τη Ρωσία με την Κίνα, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2018, αν και μέχρι σήμερα το σχέδιο είχε μείνει απλώς σε επίπεδο συζητήσεων.

TM_China_Kraft_Sibiriens_Pipeline_EN-1024x590.png

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης