Τελευταία Νέα

Αlcoa:«Ναι» από τους μετόχους στο deal των 3,4 δισ. δολ. για την Alumina - Κίνηση στη "λογική" Metlen - IMERYS

Αlcoa:«Ναι» από τους μετόχους στο deal των 3,4 δισ. δολ. για την Alumina - Κίνηση στη

Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Alcoa ως ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βωξίτη και αλουμίνας στον κόσμο

 

Οι μέτοχοι της Alcoa ψήφισαν για την εξαγορά της Alumina Limited από την εταιρεία, με περίπου το 99% να ψηφίζει για το κλείσιμο της συμφωνίας στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με το Australia Minning.

Η προτεινόμενη εξαγορά, όταν ολοκληρωθεί, θα ενισχύσει τη θέση της Alcoa ως ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βωξίτη και αλουμίνας στον κόσμο με αυξημένη ιδιοκτησία βασικών περιουσιακών στοιχείων Tier 1.
Αντίστοιχη κίνηση έχει πραγματοποιήσει και η Metlen εξαγοράζοντας  την IMERYS Βωξίτες πριν από μερικούς μήνες με στόχο να καθετοποιήσει την παραγωγή της. Το  μεγάλο deal της Alcoa  αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής της Metlen.

«Η ισχυρή υποστήριξη από τους μετόχους μας αντικατοπτρίζει την αναγνώριση αυτού του στρατηγικού βήματος για την ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης της Alcoa ως κορυφαίας καθαρής εταιρείας αλουμινίου« , δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alcoa, William F. Oplinger.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιτύχουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στη συναλλαγή».
Οι μέτοχοι της Alumina πρόκειται να ψηφίσουν για το σχέδιο εξαγοράς σήμερα, 18 Ιουλίου. Στη συνέχεια, το σχέδιο θα τεθεί για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, σε ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου 2024.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στην 1η Αυγούστου.

Χρηματοδότηση αναδιάρθρωσης

«Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συνδυάσουμε τις δύο εταιρείες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Alumina, Peter Day, τη στιγμή που έγινε η συμφωνία.
«Η συνδυασμένη οντότητα θα έχει μεγαλύτερο και ισχυρότερο ισολογισμό και θα είναι σε καλύτερη θέση να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες ενέργειες αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίου στην AWAC, καθώς και να πραγματοποιήσει πιθανές επιλογές ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα» .

«Οι μέτοχοι της Αλουμίνας θα συμμετάσχουν σε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία καθαρής παραγωγής αλουμινίου, με χαρτοφυλάκιο τήξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα».
Για το υπόλοιπο του 2024, η Alcoa επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για την παραγωγή αλουμινίου και αλουμίνας και οι αποστολές παρέμειναν αμετάβλητες.

Η εταιρεία αναμένει να παράγει έως και 10 εκατομμύρια τόνους (Mt) αλουμίνας κατά τη διάρκεια του έτους, με τις αποστολές να ανέρχονται σε 12,9 εκατομμύρια τόνους.

Η παραγωγή αλουμινίου αναμένεται να φτάσει τα 2,3 εκατομμύρια τόνους για το τρίμηνο, με τις αποστολές να ανέρχονται σε 2,6 εκατομμύρια τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης