Συμφωνία Ην. Βασιλείου - Σκωτίας για ΑΠΕ

Συμφωνία Ην. Βασιλείου - Σκωτίας για ΑΠΕ

Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας - Χρηματοδότηση 8,3 δισ. £ στην Great British Energy  

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε με την Σκωτία για να ενισχύσει τις φιλοδοξίες της Μεγάλης Βρετανικής Ενέργειας και να υποστηρίξει τις αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και τις υποδομές καθαρής ενέργειας.

Η συμφωνία που υπογράφηκε από την Gillian Martin (αναπληρώτρια γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου για το καθαρό μηδέν την ενέργεια) και τον Ed Miliband (Υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου), θα επιτρέψει στην GB Energy να συνεργαστεί με την Crown Estate Scotland και άλλους δημόσιους οργανισμούς στη Σκωτία για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας.


Οι ενεργειακές προοπτικές
της Σκωτίας

Αναπτύσσοντας συνεργασίες με δημόσιους φορείς της Σκωτίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η Μεγάλη Βρετανική Ενέργεια μπορεί να αποδώσει γρήγορα και αποτελεσματικά, να αποφύγει τις αλληλεπικαλύψεις και να προσφέρει μέγιστο αντίκτυπο και αξία για τα χρήματα από τα έργα της Σκωτίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Σκωτία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης. Η Great British Energy είναι σε πρωταρχική θέση να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτού του έργου αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη έργων, τις επενδύσεις και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες.

Η συμφωνία έρχεται καθώς ο Ed Miliband επισκέπτεται το Aμπερντίν με τον Juergen Maier (Πρόεδρος της Great British Energy), για πρώτη φορά από τότε που η πόλη ανακοινώθηκε ως έδρα της νέας δημόσιας εταιρείας ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Η Great British Energy έχει 8,3 δισεκατομμύρια £ ως χρηματοδότηση από το Κοινοβούλιο και βρίσκεται σε εξέλιξη δουλειά με την ενεργειακή βιομηχανία στη Σκωτία για να τη χρησιμοποιήσει για δημόσιες επενδύσεις.

Αυτό θα προκαλέσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την προώθηση έργων στη Σκωτία.

Πριν από την επίσκεψη, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα υποστηριχθούν για να προσαρμοστούν πιο εύκολα στον τομέα των ΑΠΕ.

Ένα ψηφιακό εργαλείο για τους εργαζομένους πρόκειται να τεθεί πιλοτικά μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.


Δηλώσεις

Ο Miliband δήλωσε: «Οι Σκωτσέζοι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας θα τροφοδοτήσουν το μέλλον της καθαρής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της Σκωτίας με μια νέα συμφωνία για να διασφαλίσουμε ότι η δημόσια εταιρεία μας Great British Energy είναι έτοιμη να επιταχύνει τις επενδύσεις καθαρής ενέργειας στη Σκωτία».

Η Martin είπε: «Η Σκωτία διαθέτει ήδη έναν ισχυρό αγωγό καθαρής ενέργειας και ευκαιριών εφοδιαστικής αλυσίδας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πλωτής υπεράκτιας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας και έχει ένα βάθος γνώσης και εμπειρίας σχετικά με την κοινοτική και τοπική ενέργεια.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Great British Energy για να διασφαλίσουμε ότι θα αποφέρει πραγματικά οφέλη για τον λαό της Σκωτίας και μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνουν πίσω εργαζόμενοι στην υπεράκτια ενέργεια, η κυβέρνηση της Σκωτίας παρείχε αρχική χρηματοδότηση 3,7 εκατομμυρίων λιρών από το 2022 έως το 2024 για την ανάπτυξη του διαβατηρίου δεξιοτήτων που καθοδηγείται από τη βιομηχανία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης