Iberdrola: Εγκαταστάθηκαν οι 50 ανεμογεννήτριες στο «Baltic Eagle» (reNEWS)

Iberdrola: Εγκαταστάθηκαν οι 50 ανεμογεννήτριες στο «Baltic Eagle» (reNEWS)
Iberdrola και Masdar ανακοίνωσαν ότι όλες οι ανεμογεννήτριες έχουν εγκατασταθεί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle 476MW στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η περιοχή θα προμηθεύει περίπου 475.000 νοικοκυριά με ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 800.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Οι 50 ανεμογεννήτριες, με ισχύ 9,53MW, προμηθεύτηκαν από τη Vestas και εγκαταστάθηκαν από τη ναυτιλιακή εταιρεία Fred Olsen Windcarrier.

Το «Baltic Eagle» είναι το δεύτερο από τα τρία μεγάλα έργα αιολικών πάρκων της Iberdrola στη Γερμανία, μαζί με το «Wikinger» (350MW, σε λειτουργία) και το «Windanker» (315MW).

Αυτές οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες αποτελούν τον βαλτικό κόμβο της Iberdrola.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galán, δήλωσε: «Η Iberdrola είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή και την εκμετάλλευση των έργων της και θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει το έργο της. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο «Baltic Eagle» αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε μια χρονιά ρεκόρ για την υπεράκτια αιολική δραστηριότητα της Iberdrola. Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το «Baltic Eagle», θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας, παρέχοντας εγχώρια καθαρή ενέργεια σε σχεδόν μισό εκατομμύριο σπίτια, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Αυτό, επιτεύχθηκε χάρη στην ισχυρή συνεργασία με την Masdar, η οποία μοιράζεται το όραμά μας για την αξιοποίηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για την επιτάχυνση της πράσινης ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Masdar Sultan Al Jaber υπογράμμισε: «Η εγκατάσταση της πεντηκοστής και τελευταίας τουρμπίνας του υπεράκτιου αιολικού πάρκου «Baltic Eagle» σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο. Με την πρόοδο του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το «Baltic Eagle» πρόκειται να τροφοδοτήσει 475.000 γερμανικά νοικοκυριά με καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια. Η συμφωνία αυτή ενισχύει επίσης τη συνεργασία της Masdar με την Iberdrola.

Οι προβλέψεις

Μέχρι το 2026, ο κόμβος της Iberdrola στη Βαλτική θα έχει συνολική δυναμικότητα άνω των 1,1GW και θα προκαλέσει επενδύσεις ύψους περίπου 3,7 δισ. ευρώ.

Στον τομέα των βιώσιμων ενεργειακών λύσεων, η εταιρεία αναφέρει ότι επιδιώκει να συνεργαστεί με βασικούς παράγοντες της γερμανικής οικονομίας για να τους υποστηρίξει στην επίτευξη των κλιματικών τους στόχων με λύσεις βασισμένες στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης