Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: 430 εκατ. δολ. για αναβάθμιση υδροηλεκτρικών υποδομών

ΗΠΑ: 430 εκατ. δολ. για αναβάθμιση υδροηλεκτρικών υποδομών

Η απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ προστατεύει περίπου 6.000 υπάρχουσες θέσεις εργασίας

Η υδροηλεκτρική ενέργεια (η παλιά μέθοδος παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ), θα λάβει χρηματοδότηση 430 εκατομμυρίων δολαρίων για τη αναβάθμιση των σχετικών υποδομών.

Στόχος είναι η βελτίωση της ανθεκτικότητας του δικτύου, η βελτίωση της ασφάλειας και η διευκόλυνση «περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών βελτιώσεων» σε υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε 33 Πολιτείες.

Ο μέσος αριθμός ετών λειτουργίας των επιλεγμένων εγκαταστάσεων είναι 79 χρόνια.

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης αναβάθμισης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων λέγεται επίσης ότι προστατεύει περίπου 6.000 υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε αυτές τις εγκαταστάσεις, καθώς και με εργολάβους και άλλες εταιρείες στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε πρόσφατα την επιλογή σχεδόν 300 έργων βελτίωσης υδροηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα που θα είναι αποδέκτες πληρωμών κινήτρων για αναβαθμίσεις.

Το πρόγραμμα «Διατήρηση και ενίσχυση των κινήτρων υδροηλεκτρικής ενέργειας», θα διαχειρίζεται το Γραφείο Ανάπτυξης Δικτύου ως μέρος της ατζέντας Επενδύσεων στην Αμερική της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις και χρηματοδοτείται μέσω του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές.


Τα έργα που θα γίνουν

Σύμφωνα με το DOE, τα 293 έργα που έχουν επιλεγεί για πληρωμές κινήτρων θα έχουν τις ακόλουθες θετικές επιπτώσεις:

Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου στα φράγματα υδροηλεκτρικής ενέργειας με:

 Αντικατάσταση ή αναβάθμιση στροβίλων και γεννητριών

 Αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου

 Αναβάθμιση καλωδίων και μετασχηματιστών

 Αναβάθμιση αποθεμάτων, που μεταφέρουν νερό στις τουρμπίνες

Βελτιώστε την ασφάλεια του φράγματος με την αναβάθμιση της γερασμένης υποδομής του φράγματος και την ενίσχυση της υπάρχουσας υποδομής έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο μέσος αριθμός ετών λειτουργίας των επιλεγμένων εγκαταστάσεων είναι 79 χρόνια.

Συνοπτικά τα έργα:

1) Αναβαθμίσεις σε υπερχειλιστές έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι διοχετεύουν επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων

2) Αντικατάσταση σκυροδέματος για αποφυγή διαρροής νερού μέσα από το φράγμα

3) Επισκευές μεταφοράς νερού για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο το φράγμα ελέγχει την κίνηση του νερού

4) Αναβαθμίσεις σε πύλες

5) Αναβαθμίσεις για να αποφευχθεί η υπέρβαση των τοίχων του φράγματος

6) Επισκευή διάβρωσης στο φράγμα και τις γύρω περιοχές

Διευκόλυνση περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών βελτιώσεων στις υποδομές υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του νερού και θα επεκτείνουν τον περιβάλλοντα βιότοπο και τη διέλευση ψαριών και άλλων ειδών και θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις αναψυχής κοντά σε φράγματα.

 

Παραδείγματα

Τα έργα διέλευσης ιχθύων θα εγκαταστήσουν ιχθυόσκαλες ή άλλο εξοπλισμό για να μπορούν τα ψάρια και άλλα υδρόβια είδη να περνούν μέσα από το φράγμα ή/και τον στρόβιλο. Ορισμένα έργα θα βελτιώσουν ή θα επεκτείνουν επίσης τον βιότοπο άγριας ζωής που περιβάλλει το φράγμα.

 Έργα για την ποιότητα του νερού θα αναπτύξουν ειδικούς στρόβιλους που μειώνουν την απώλεια οξυγόνου στο νερό καθώς διέρχεται από τον στρόβιλο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Τα έργα ποιότητας του νερού ενδέχεται επίσης να βελτιώσουν τους υδάτινους οικοτόπους κατάντη του φράγματος, καθώς και να ωφελήσουν είδη που ανησυχούν για τη διατήρηση ή πολιτιστική σημασία για τις Ινδικές Φυλές.

Τα έργα αναψυχής θα δημιουργήσουν ή θα διατηρήσουν εγκαταστάσεις και ευκαιρίες αναψυχής κοντά στο φράγμα, που μπορεί να περιλαμβάνουν επέκταση της πρόσβασης στο νερό για βαρκάδα. βελτίωση της πρόσβασης για άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως καγιάκ και ράφτινγκ στα λευκά νερά· και ενίσχυση των μονοπατιών πεζοπορίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης