Ξαναλειτουργεί το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

Ξαναλειτουργεί το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

Τέλειωσε η περίοδος συντήρησης του Hywind Scotland στη Νορβηγία

Ολοκληρώθηκε η περίοδος συντήρησης στο Hywind Scotland (το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο εμπορικής κλίμακας στον κόσμο), με τις 5 τουρμπίνες να είναι πλέον συνδεδεμένες.

Για το σχετικό θέμα το WEN είχε γράψει στις 16/01/2024.

Από τα επιχειρησιακά δεδομένα, είχε προηγουμένως προσδιοριστεί ότι απαιτείται εκστρατεία βαριάς συντήρησης για τις 5 ανεμογεννήτριες του αιολικού πάρκου.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι τουρμπίνες Siemens Gamesa ρυμουλκήθηκαν στη βάση Wergeland στο Γκιουλέν της Νορβηγίας για να υποβληθούν σε συντήρηση.

Σύμφωνα με τον Equinor, αυτή ήταν η ασφαλέστερη, πιο αποτελεσματική και αποδεδειγμένη μέθοδος, καθώς η ρυμούλκηση των στροβίλων στην ακτή επέτρεψε τη διεξαγωγή των εργασιών σε ένα ελεγχόμενο, προστατευμένο περιβάλλον.

«Ως το πρώτο πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το Hywind Scotland έχει αποδείξει τις τεράστιες δυνατότητες του πλωτού ανέμου.

Μέσω αυτής της καμπάνιας συντήρησης, αποκτήσαμε πολύτιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις πρακτικές συντήρησης και να βελτιστοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για το μέλλον.

Με το να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, στοχεύουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη της πλωτής αιολικής βιομηχανίας», δήλωσε η Trine Ulla (Αντιπρόεδρος της Equinor του Ηνωμένου Βασιλείου).

 

Συνοπτικά για το Hywind Scotland

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την ακτή του Peterhead, στη Σκωτία, το Hywind Scotland λειτούργησε το 2017.

Το έργο (ανήκει στην Equinor και την εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έδρα το Άμπου Ντάμπι, Masdar), περιλαμβάνει 5 στρόβιλους Siemens Gamesa 6 MW τοποθετημένους σε θεμέλια τύπου SPAR.

Όταν το 2022 το πλωτό αιολικό πάρκο ισχύος 30 MW γιόρτασε 5 χρόνια λειτουργίας, η Equinor υποστήριξε ότι το Hywind Scotland ήταν το υπεράκτιο αιολικό πάρκο με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, καθώς πέτυχε συντελεστή χωρητικότητας 54% στα 5 χρόνια λειτουργίας του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης