Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νάξος: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν για τις ανεμογεννήτριες της Κορώνου

Νάξος: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν για τις ανεμογεννήτριες της Κορώνου
Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει συνάψει η εταιρεία με το Δήμο κανένας από τους όρους δεν έχει εκπληρωθεί από την πλευρά της εταιρείας
Στο αιολικό πάρκο της Κορώνου επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του ο κ. Δημήτρης Μανδηλαράς, πρώην πρόεδρος της ΟΝΑΣ, της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου σε εκπομπή του Aegean Voice.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μανδηλαράς ανέφερε ότι σύμφωνα με την σύμβαση που έχει συνάψει η εταιρεία με το Δήμο κανένας από τους όρους δεν έχει εκπληρωθεί από την πλευρά της εταιρείας, με το αιολικό πάρκο να βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 25 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Μανδηλαράς η εταιρεία δεσμεύονταν από την σύμβαση για την δημιουργία ενός τουριστικού περιπτέρου 30 τ.μ., εκθετηρίου 150 τ.μ αλλά και την ανέγερση τεσσάρων ανεμόμυλων κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε, ότι ενώ η σύμβαση έχει γίνει με το Δήμο, τα χρήματα από τη μίσθωση των 600 στρεμμάτων αποδίδονται στην Δασική Υπηρεσία χωρίς ποτέ η Κόρωνος να λαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί.

«Πού είναι η έδρα της εταιρείας στη Νάξο; Πού είναι ο υπάλληλος που θα έπρεπε να έχει προσληφθεί και κυρίως, τι ενέργειες έχει κάνει η δημοτική Αρχή ώστε να εισπράξει τα μισθώματα όλων αυτών των χρόνων και να τα αποδώσει στην κοινότητα;» σημείωσε ο κ. Μανδηλαράς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι για την υπόθεση θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης