Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P, 2,6% για τον energy sector και 0,33% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P, 2,6% για τον energy sector και 0,33% για τον Nasdaq

 61 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αγωνίζονταν να συνεχίσουν να στηρίζονται στο πρόσφατο ράλι ανάκαμψης της αγοράς.

 Ο Dow Jones  υποχώρησε 61 μονάδες ή 0,15% στις  40.834 μονάδες. 
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% στις 5.597 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector  υποχώρησε 2,65% στις 679,69 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,33%  στις  17.816 μονάδες.

Παρά την υποχώρηση της Τρίτης, οι κύριοι δείκτες  έχουν ανακάμψει και η αστάθεια της αγοράς έχει υποχωρήσει από την αρχή του μήνα. Ο S&P 500 κατέγραψε τη χειρότερη συνεδρίασή του από το 2022 εν μέσω sell-off  στην παγκόσμια αγορά που πυροδοτήθηκε από μια αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο και την αύξηση των επιτοκίων στην Ιαπωνία.

Ωστόσο, τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και η έκθεση σχετικά με τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν να κατευνάσουν τους φόβους των επενδυτών για την οικονομία. Ο S&P 500 και ο Nasdaq είναι τώρα και οι δύο υψηλότερα κατά περισσότερο από 1% τον μήνα.

 Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές ετοιμάζονται για το ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όπου ο Πρόεδρος Jerome Powell έχει προγραμματιστεί να κάνει παρατηρήσεις την Παρασκευή. Οι  traders θα αναλύσουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο που θα γίνει την Τετάρτη.

 Η Wall Street αναζητά  στοιχεία για το τι να περιμένει στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed. Με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds να σηματοδοτούν μια συγκεκριμένη μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, η μόνη συζήτηση είναι εάν οι κεντρικοί τραπεζίτες θα μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού κατά ένα τέταρτο ή μισή μονάδα τον Σεπτέμβριο.

Η  εταιρεία κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks σημείωσε άλμα άνω του 8% αφού τα αποτελέσματα του τέταρτου οικονομικού τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και όρισε επαναγορά μετοχών 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Lowe's υποχώρησε περισσότερο από 1% αφού ανακοίνωσε  χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα και μείωσε τις ετήσιες προοπτικές κερδών της, σημειώνοντας μια αναμενόμενη επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Η  Bank of America  διολίσθησε περισσότερο από 2% .

Το πετρέλαιο

 Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση στην Ασία και των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του Brent έχουν υποχωρήσει 9,2% μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο.

 Οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τρίτης:

 West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 74,04 δολάρια το βαρέλι, πτώση  0,44%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 3,2%.

Brent

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 77,20 δολάρια το βαρέλι, πτώση 0,59%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι σταθερός, μόλις 0,2%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 2,25 $ ανά γαλόνι, πτώση 0,33%. Έως σήμερα, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 7,4%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 2,19 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, μειωμένα κατά περισσότερο 1,6%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά 12,6%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης