Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρή άνοδος στη Wall χάρη στις λιανικές πωλήσεις – Στο +1,19% ο Dow Jones, στο +2,14% ο Nasdaq

Ισχυρή άνοδος στη Wall χάρη στις λιανικές πωλήσεις – Στο +1,19% ο Dow Jones, στο +2,14% ο Nasdaq
Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones που προέβλεπε άνοδο 0,3%
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street την Πέμπτη (15/8/2024) καθώς οι επενδυτές ανακτούν στην εμπιστοσύνη τους στην οικονομία μετά από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την εργασία που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την ύφεση.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones που προέβλεπε άνοδο 0,3%.

Επίσης σε μία άλλη εξέλιξη οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν

Τα στοιχεία τόνωσαν επενδυτές και αγορά που προσπαθούν να συνέλθουν από την καταστροφή του Αυγούστου που συνδέεται με ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας που προέκυψαν μετά την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου στις 2 Αυγούστου.

Μετά από άνοδο 3% αυτή την εβδομάδα, ο S&P 500 είναι τώρα λιγότερο από 3% κάτω από το ρεκόρ του.
 
Οι τρεις σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ διαπραγματεύονται τώρα πάνω από το επίπεδο κλεισίματός τους της 2ας Αυγούστου, που ήταν η συνεδρίαση πριν από την καταστροφή της παγκόσμιας χρηματιστηριακής αγοράς στις 5 Αυγούστου που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ανησυχίες των επενδυτών για οικονομική επιβράδυνση.
 
Η κίνηση των δεικτών στη Wall Street

Dow Jones +1,24%

S&P 500     +1,46%

Nasdaq      +2,14% 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης