Ο Μικιταριάν επενδύει σε μονάδα αφαλάτωσης στη Νάξο

Ο Μικιταριάν επενδύει σε μονάδα αφαλάτωσης στη Νάξο

Ο γνωστός διεθνής Αρμένιος ποδοσφαιριστής της Ίντερ επισκέφτηκε στις 31/8 το νησί των Κυκλάδων για να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες

Ένα ακόμη διεθνούς φήμης πρόσωπο αποφάσισε να κάνει επιχειρηματικό άνοιγμα στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον διεθνή Αρμένιο ποδοσφαιριστή Χένρικ Μικιταριάν ο οποίος επισκέφτηκε τη Νάξο το περασμένο Σάββατο (31/8) προκειμένου να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να επενδύσει σε μονάδα αφαλάτωσης η οποία θα συμβάλλει στη λύση του παρατεταμένου προβλήματος της λειψυδρίας στις νησιωτικές περιοχές.

Ο επιθετικός της Ίντερ, μετά το νικηφόρο αγώνα (4-0) της Παρασκευής (30/8) όπου αγωνίστηκε (χωρίς να αντικατασταθεί) ενάντια στην Αταλάντα, εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο ρεπό λόγω εθνικών ομάδων και έφτασε αεροπορικώς στο κυκλαδίτικο νησί προκειμένου να δει από κοντά όλα όσα σχεδιάζει.

Σε αυτή την δαπανηρή επένδυση θα έχει συνεργάτη από την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεραστούν ακόμα πιο γρήγορα τυχόν γραφειοκρατικά προβλήματα και παράλληλα να τον βοηθήσει σε κατασκευαστικά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertsports.gr, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα με την επένδυση του Μικιταριάν σε παραγωγή νερού ύδρευσης μέσω αφαλάτωσης στη Νάξο. Πάντως, πηγή από την πλευρά του ποδοσφαιριστή έκανε λόγο για μια υπόθεση που αναμένεται να έχει ευτυχή κατάληξη.

Στις αρχές Αυγούστου ο Στέφανος Γκίκας (Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), είχε δηλώσει για το θέμα που αφορά μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά Νάξο και Σέριφο:

«Οι ιδιαίτερα πιεστικές ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το παρατεταμένο πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, μας υποχρεώνουν να κινηθούμε άμεσα, αποτελεσματικά και ευέλικτα προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και οι οικονομίες των νησιών μας να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ήδη το πρώτο επτάμηνο του 2024 έχουν εκδοθεί 16 άδειες προσωρινής λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, όταν στην περίοδο 2018-2023 είχαν εκδοθεί συνολικά 25.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης