Στην τελική φάση το ΣΔΙΤ των 107,3 εκατ. για τις φοιτητικές εστίες του ΔΠΘ

Στην τελική φάση το ΣΔΙΤ των 107,3 εκατ. για τις φοιτητικές εστίες του ΔΠΘ
Eγκρίθηκε το τεύχος πρόσκλησης για την υποβολή οικονομικών προσφορών από τα πέντε επενδυτικά σχήματα που έχουν προκριθεί  ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος (νυν Metlen) – ΑΤΕΣΕ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat.

 Εκεί που έμοιαζε ξεχασμένος για περίπου τρία χρόνια, ο διαγωνισμός για τις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 107,3 εκατ. ευρώ, αλλάζει επιτέλους πίστα. Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΠΘ ενέκρινε το τεύχος πρόσκλησης για την υποβολή οικονομικών προσφορών από τα πέντε επενδυτικά σχήματα που έχουν προκριθεί σε αυτή τη φάση: ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος (νυν Metlen) – ΑΤΕΣΕ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat. Εκτός νεότερου απροόπτου, η μεγάλη ημέρα θα είναι η 15η Οκτωβρίου 2024.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ΣΔΙΤ της κατασκευής φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του ΔΠΘ έγινε τον μακρινό Απρίλιο του 2021, όμως είχε την τύχη των περισσότερων κτηριακών ΣΔΙΤ στη χώρα. Καθυστερήσεις, μελετητική και αδειοδοτική ανωριμότητα, αλλά και διοικητικές αλλαγές στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, έβαλαν το έργο στην αναμονή. 

Από τους αρχικώς επτά ενδιαφερόμενους προεπιλέγησαν τον Ιούλιο του 2021 οι πέντε παραπάνω, αφού Archirodon και ΘΕΜΕΛΗ αποκλείστηκαν. Η πρόσκληση στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου έγινε τον Οκτώβριο, που ακολούθησε, και από τότε νεότερον ουδέν. 

Το έργο των τριών Πανεπιστημιουπόλεων

Το έργο αφορά ένα μεγάλο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων σε τρεις πόλεις: Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη. Η διάρκεια της σύμβασης έχει ορισθείσες σε 360 μήνες. Το κτηριολογικό πρόγραμμα του έργου, όπως εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2022, περιλαμβάνει την κατασκευή φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, κεντρικής βιβλιοθήκης – πολυλειτουργικής εγκατάστασης, πανεπιστημιακών κατοικιών και ξενώνων φιλοξενίας στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή χώρων στέγασης Ερευνητικών Δομών του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, καθώς και φοιτητικών εστιών, χώρων σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης.

Ως κομμάτι του Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΔΠΘ το έργο αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης