Ευρώπη

Κύπρος: Πιθανό θερμό επεισόδιο τον Ιούλιο σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους

Κύπρος: Πιθανό θερμό επεισόδιο τον Ιούλιο σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους
Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο Οζγκιουργκιούν υποστήριξε, πως «ό, τι είναι της Κύπρου, ανήκει εξ’ ημισείας σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους»
Σύγκρουση μπορεί να προκύψει τον Ιούλιο στην Κύπρο, όταν θα γίνει η γεώτρηση της Total στην Κυπριακή ΑΟΖ, εάν η κατάσταση συνεχίσει να είναι τεταμένη, ανέφερε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Havadis ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν ενταθεί η κατάσταση τον Ιούλιο, μπορεί να έχουμε και θερμή σύγκρουση», κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ότι «τα χρησιμοποιεί αυτά ως εφόδια για την προεκλογική του εκστρατεία».
Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «παίζει παιχνίδι με τις δηλώσεις του και με τις δύο πλευρές», υποστηρίζοντας ότι «στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει ένα ποσοστό 25% που θέλει λύση και ένα ποσοστό 65%-70% που δεν θέλει λύση».
«Στέλνοντας ωραία μηνύματα και προς τους δυο, παίζει παιχνίδια» είπε ο Οζγκιουργκιούν.
Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους πρόσθεσε, ότι δεν είναι λογικό να σηκωθεί αυτή τη στιγμή από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας ότι αυτός που θα διακόψει τις συνομιλίες, θα είναι και αυτός που θα φέρει την ευθύνη και κανείς δεν το θέλει αυτό.
Σύμφωνα με τον Οζγκιουργκιούν, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά την χθεσινή ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις τους είπε, ότι «έχουμε φθάσει μέχρι την τελευταία συνάντηση, αλλά δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε πρόοδο», με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους να προσθέτει, ότι εάν μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν πραγματοποιηθεί μια Διάσκεψη στη Γενεύη, δεν βλέπει όφελος στο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Όπως είπε, στη Γενεύη είχε ζητηθεί διακοπή, για να γίνει προετοιμασία για να επανέλθουν στην ελβετική πόλη, αλλά όπως υποστήριξε «η ελληνοκυπριακή πλευρά κατάλαβε προφανώς “να συνεχίσουμε εδώ τις συνομιλίες”».
Υποστήριξε επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «παίζει με την ένταση» και θεωρεί - όπως είπε- ότι μπορεί να πάει έτσι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και τις Προεδρικές εκλογές.
Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο Οζγκιουργκιούν υποστήριξε, πως «ό, τι είναι της Κύπρου, ανήκει εξ’ ημισείας σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους».
Τόνισε δε, ότι αυτό που συζητείται στο τραπέζι των συνομιλιών, είναι η ισότητα, αλλά όχι η αριθμητική, πρόσθεσε.
Φέρνοντας ως παράδειγμα την εναλλαγή της προεδρίας της ΕΕ, είπε ότι «έξι μήνες ασκεί προεδρία το Λουξεμβούργο, έξι μήνες και η Γερμανία», συμπληρώνοντας ότι «η αρχή της ισότητας δουλεύει, όταν δεν δείτε τον πληθυσμό», για να καταλήξει στο ότι «όταν τα βλέπω όλα με αυτού του είδους την ισότητα, τότε κάθε είδους πλούτος θα μοιράζεται εξίσου», τονίζοντας ότι «πρώτα αυτό πρέπει να αποδεχθούν οι ελληνοκύπριοι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης