Αναλύσεις

Σοκ από την αιφνίδια και αδόκητη απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου

Σοκ από την αιφνίδια και αδόκητη απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου
Bαριά απώλεια για την ελληνική οικονομία
Η αιφνίδια απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου ήλθε σαν σοκ στην οικονομική και επενδυτική κοινότητα καθώς ο ισχυρός άνδρας της MIG, έχαιρε της αναγνώρισης ακόμα και των πιο άσπονδων αντιπάλων του.
Κυρίως γιατι σε ηλικία 63 ετών ο ίδιος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα asset στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Ανδρέας μπορεί να είχε αντιμετωπίσει νομικές διώξεις στο τελευταίο διάστημα,όμως κέρδιζε μια μια τις μάχες και ήδη ειχε αρθεί η όποια δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.
Παράλληλα είχε κερδίσει την πρώτη μάχη με το κυπριακό δημόσιο, όπου μια σειρά αστήρικτων κατηγοριών στην χρεωκοπία των κυπριακών τραπεζών επρόκειτο να καταρρεύσει στα διεθνή δικαστήρια.
Αυτό βέβαια δεν περιόριζε την οικονομική του οντότητα καθώς είχε προνοήσει και προετοιμαστεί απέναντι στην συντελεσθείσα ελληνική χρεωκοπία.
Ομως έχασε την μάχη της ζωής αιφνίδια και χωρίς προειδοποίηση.
 Ως επιχειρηματίας είχε τις μεγάλες του επιτυχίες, τα οράματά του και φυσικά τις ατυχείς εξελίξεις που υπάρχουν πάντα στο επιχειρείν.
 Η MIG τον τελευταίο χρόνο έδειχνε τις προυποθέσεις ανάκαμψης και η αναμενόμενη αναδιάρθρωση των δανείων θα δημιουργούσε τις ουσιαστικές δυνατότητες να ανακάμψει με σταθερότητα ο μεγάλος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος.
 Ο οποίος και πλήρωσε ακριβά την 7ετή ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Ποιός ήταν ο Ανδρέας

Ο Ανδρέας ήταν αυτοδημιούργητος,εξαίρετος νομικός και άνθρωπός που είχε πάθος με την εργασία.
Οσοι τον ξέρουν γνώριζαν ότι από τις 7 το πρωί ήταν στο γραφείο του ασχολούμενος με όλα όσα πίστευε ότι μπορούσαν να αποφέρουν ανάπτυξη.
Ο εγωισμός του ήταν το μεγάλο του πλεονέκτημα και μειόνεκτημα ταυτόχρονα.
Δεν αγαπούσε την δημόσια ζωή και τις κοσμικότητες, ήταν προσηλωμένος σε ένα προσωπικό lifestyle μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας.
Δυστυχώς δεν είναι πια ανάμεσά μας.
         
  ΥΓ. Για όσους θα είχαν να του προσάψουν κάτι, κανείς δεν είναι και δεν θα ήταν τέλειος.
Ας κοιτάξουν όμως και γύρω τους,ποιοί είναι σήμερα οι "ηθικοί" και "ακέραιοι" επιχειρηματίες.

Π.Μπουσμπουρέλης
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης