Ευρώπη

Novak: Στις 24 Μαΐου θα αποφασίσει η Ρωσία για την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Novak: Στις 24 Μαΐου θα αποφασίσει η Ρωσία για την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Στις 25 Μαΐου θα συνεδριάσει ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να αποφασίσει, αν τα κράτη-μέλη του θα ανανεώσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής τους και μετά την 30η Ιουνίου 2017.
Στις 24 Μαΐου θα αποφασίσουν από κοινού το υπουργείο Ενέργειας και οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, αν θα συμμετάσχουν στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου πέραν του Ιούνιου του 2017, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντερ Νόβακ.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, ο ίδιος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα την απόφαση της Ρωσίας, στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της υλοποίησης της συμφωνίας στη Βιέννη.
«Θα υπάρξουν συζητήσεις με τους επικεφαλής των κρατικών εταιρειών πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης», είπε ακόμη ο Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε ότι «η Ρωσία θα προετοιμάσει τη θέση της σχετικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης».
Υπενθυμίζεται, ότι στις 25 Μαΐου θα συνεδριάσει στη Βιέννη ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να αποφασίσει, αν τα κράτη-μέλη του θα ανανεώσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής τους και μετά την 30η Ιουνίου 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης