Αναλύσεις

Τζανακόπουλος: Μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις πληροφορίες περί επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.
Την εκτίμηση ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά στο σημερινό (7/4) Eurogroup, μέχρι το τέλος του Απριλίου θα μπορούν να έχουν κλείσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μάλιστα, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, δήλωσε στον ρ/σ Real FM, ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό συνέστησε υπομονή λίγες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ενώ τόνισε, ότι στην κυβέρνηση επικρατεί η εκτίμηση, ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθουμε στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.
Τέλος, ερωτηθείς αν θα προλάβει η χώρα μας την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε, ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης