Ενέργεια

Βραζιλία: Προς δημοπράτηση οι άδειες λειτουργίας 5 υδροηλεκτρικών σταθμών

Βραζιλία: Προς δημοπράτηση οι άδειες λειτουργίας 5 υδροηλεκτρικών σταθμών
Τα πέντε υδροηλεκτρικά έργα έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής 2,93 γιγαβάτ
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση δικαιωμάτων για τη λειτουργία πέντε υφιστάμενων υδροηλεκτρικών φραγμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 5/4/2017.
Τα πέντε υδροηλεκτρικά έργα έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής 2,93 γιγαβάτ.
Τέσσερα από αυτά λειτουργούν από την Companhia ENERGETICA de Minas Gerais, ή Cemig, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στα δικαστήρια προκειμένου να διατηρήσει τις άδειες λειτουργίας των εγκαταστάσεων.
Η δημοπρασία αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Βραζιλίας για την πώληση αδειών σε υποδομές και ενεργειακά έργα, όπως οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δρόμοι, αεροδρόμια και λιμενικοί τερματικοί σταθμοί.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Μεταξύ των υδροηλεκτρικών φραγμάτων που θα «περάσει» σε νέους επιχειρηματίες είναι η μονάδα São Simão, στο ποτάμι Παραναΐμπα, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια σε λειτουργία από την Cemig με 1.710 μεγαβάτ παραγωγικής ικανότητας.
Οι παλιές άδειες λειτουργίας για τα υπάρχοντα φράγματα έχουν ήδη λήξει.
Η Cemig προσπαθεί να διατηρήσει τα δικαιώματα λειτουργίας, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κέρδισε την τελευταία δικαστική μάχη τον Μάρτιο που της  επιτρέπει να προχωρήσει με τις δημοπρασίες.
Το Υπουργείο Ενέργειας αναμένει ότι η πώληση των νέων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης μπορεί να αυξηθεί στα 12 δισεκατομμύρια ρεάλ (3.880.000.000 $).
Η τελική ημερομηνία για τη δημοπρασία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Αυτή είναι η δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποιείται για τα  δικαιώματα εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών σταθμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης