Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτωση 0,02% για τον S&P, άνοδος 0,04% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτωση 0,02% για τον S&P, άνοδος 0,04% για τον Nasdaq

161 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία μείωσαν τους φόβους για πιθανή ύφεση.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 161 μονάδων, ή 0,37% στις 43.238 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,02% στις 5.841 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,44% στις 697,72 μονάδες.
O Nasdaq ενισχύθηκε 0,04% στις 18,373 μονάδες.

 Η Nvidia σημείωσε άνοδο 2% σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Η μετοχή ενισχύθηκε αφού η Taiwan Semiconductor, ένας σημαντικός προμηθευτής για την Nvidia και άλλους κατασκευαστές chip, ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αύξησε τις προβλέψεις εσόδων της για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Οι μετοχές της TSMC έκαναν άλμα 11%, ενώ η AMD επίσης αυξήθηκε 1%.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη για την οικονομία ενίσχυσαν επίσης τις μετοχές.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες εξακολουθούν να είναι ισχυρές, με τις μηνιαίες δαπάνες να αυξάνονται κατά 0,4%, ενώ η συναινετική εκτίμηση του Dow Jones απαιτεί 0,3%. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,5%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη 0,1%. Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου ήταν επίσης χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

Το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου την Πέμπτη, μετά από τέσσερις ημέρες απωλειών λόγω της χαλάρωσης των φόβων για διακοπή του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή και διαφαινόμενο πλεόνασμα το επόμενο έτος.
Αν και το Ισραήλ έχει αποστασιοποιηθεί από τα αντίποινα εναντίον του Ιράν μέχρι στιγμής, η κατάσταση «θα μπορούσε να αλλάξει σε μια στιγμή», δήλωσε η Aditya Saraswat, διευθύντρια έρευνας στη Μέση Ανατολή στη Rystad Energy.

«Σε ένα εκτεταμένο σενάριο περιφερειακού πολέμου, η σύγκρουση του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τις εξαγωγές φυσικού αερίου και να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στα έργα ανάπτυξης πετρελαίου», ανέφερε ο Saraswat σε σημείωμα την Πέμπτη.

Οι τιμές της ενέργειας της Πέμπτης:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 70,67 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 0,4%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 1%.
Brent
Συμβόλαιο Δεκεμβρίου: 74,45 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 0,31%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει περισσότερο από 3%.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,0468 $ ανά γαλόνι, αύξηση 0,32%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει σχεδόν 3%.
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,347 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, πτώση 0,84%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει μειωθεί σχεδόν 7%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης