Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq  

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq   

409 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street  την Παρασκευή με τον  S&P 500 και τον Dow Jones σε νέα υψηλά, καθώς οι τράπεζες εγκαινίασαν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα για τη σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

 Ο Dow  κέρδισε 409 μονάδες, ή 0,97% στις 42.863 μονάδες. 

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,61% στις 5.815 μονάδες 

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,8% στις 716,32 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε  0,33% στις 18.342 μονάδες.

 
Ο τεχνολογικός δείκτης είναι λιγότερο από 2% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών.

Οι κύριοι δείκτες κατευθύνονται σε εβδομαδιαία κέρδη, με τον S&P 500 να αυξάνεται κατά 1,1% και να βρίσκεται σε ρυθμό για πέμπτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα. Ο Dow σημειώνει κέρδη 1,2%, μαζί με τον Nasdaq.

Ένα δυνατό ξεκίνημα της σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου έδωσε ώθηση στις μετοχές. Η JPMorgan Chase  σημείωσε άνοδο 5% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη και έσοδα, ενώ η Wells Fargo κατέγραψε σχεδόν 6% με κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Οι επενδυτές παρέβλεψαν τα απογοητευτικά έσοδα και τη μείωση κατά 11% των καθαρών εσόδων από τόκους.

Οι μετοχές επωφελήθηκαν επίσης από στοιχεία που αμβλύνουν τους φόβους ότι ο πληθωρισμός δεν υποχωρούσε αρκετά γρήγορα. Αυτό περιελάμβανε μια χειρότερη από την αναμενόμενη ανάγνωση του δείκτη τιμών παραγωγού του Σεπτεμβρίου, αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η Federal Reserve μπορεί στην πραγματικότητα να επιτύχει ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης και να φτάσει τον στόχο του 2%, τον οποίο οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs πιστεύουν ότι τα προσεχή στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου μπορεί ήδη να δείχνουν.

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν μια πιθανότητα περίπου 86% ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Νοέμβριο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα παρακολουθούν στενά τα πρόσθετα δεδομένα, τα οποία θα διαμορφώσουν την πορεία τους στα επιτόκια.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης