Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Venture Global δεν θα ξεκινήσει τις παραδόσεις LNG στην ιταλική Edison μέχρι το 2025

Η Venture Global δεν θα ξεκινήσει τις παραδόσεις LNG στην ιταλική Edison μέχρι το 2025
Η Edison τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε 20ετές συμβόλαιο για την παραλαβή LNG από το έργο, αλλά δεν έχει λάβει κανένα από τα φορτία

Ο Ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison ανέφερε τη Δευτέρα ότι η αμερικανική εξαγωγέας αερίου Venture Global LNG την ενημέρωσε να μην αναμένει φορτία βάσει σύμβασης από τις εξαγωγικές εγκαταστάσεις της στη Λουιζιάνα μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Η Edison είναι μεταξύ των εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Shell, BP και Repsol που έχουν καταθέσει υποθέσεις διαιτησίας συμβάσεων κατά της Venture Global για την αποτυχία της να παραδώσει συμβατικά φορτία, περισσότερα από δύο χρόνια αφότου άρχισε να εξάγει LNG από το εργοστάσιο LNG Calcasieu Pass.

Η Edison τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε 20ετές συμβόλαιο για την παραλαβή LNG από το έργο, αλλά δεν έχει λάβει κανένα από τα φορτία. Η Venture Global έχει πουλήσει φορτία από το έργο και σε άλλους από τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε.
Ο εξαγωγέας LNG στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια ανέφερε ότι το εργοστάσιο δεν έχει επιτύχει πλήρη εμπορική λειτουργία λόγω τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με ένα ελαττωματικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Edison την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκε από την Venture Global ότι τα πρώτα φορτία βάσει της σύμβασής της δεν θα ήταν διαθέσιμα μέχρι τον Απρίλιο του 2025 το νωρίτερο, ανέφερε ότι η Edison σε ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Η εγκατάσταση της Λουιζιάνα έχει παραγάγει, εξάγει και πουλήσει 355 φορτία στην ακριβότερη αγορά spot και απέφερε έσοδα άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ο Έντισον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης