Ενέργεια

TotalEnergies: Αναμένει μείωση κερδών το τρίτο τρίμηνο λόγω χαμηλών περιθωρίων διύλισης

TotalEnergies: Αναμένει μείωση κερδών το τρίτο τρίμηνο λόγω χαμηλών περιθωρίων διύλισης

Η συνολική τριμηνιαία παραγωγή υδρογονανθράκων της Total αναμένεται να είναι στα 2,4 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (Mboe/d), στο χαμηλότερο επίπεδο της πρόβλεψης

 

Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies αναμένει απότομη μείωση των αποτελεσμάτων κατάντη του τρίτου τριμήνου λόγω της πτώσης κατά 65% των περιθωρίων διύλισης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη εν μέσω πτώσης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης European Refining Margin Marker της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 15,4 $/τόνο το τρίτο τρίμηνο του έτους, από 44,9 $/τόνο το προηγούμενο τρίμηνο.

Η υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης τους τελευταίους μήνες, αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και των νέων διυλιστηρίων που έρχονται στο δίκτυο, αναμένεται να επηρεάσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου των κορυφαίων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου.
Η BP, η Shell και η Exxon Mobil εξέδωσαν παρόμοιες προειδοποιήσεις αυτόν τον μήνα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 17% το τρίτο τρίμηνο -τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση εδώ και ένα χρόνο- λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές χαρακτήρισαν την πτώση του περιθωρίου διύλισης της Total ως πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν, με τον αναλυτή της Oddo BHF, Ahmed Ben Salem να χαρακτηρίζει την πτώση της τιμής «κατάρρευση» και τον αναλυτή της RBC, Biraj Borkhataria να μειώνει την εκτίμηση του καθαρού εισοδήματος για το τρίτο τρίμηνο για την εταιρεία κατά 480 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνολική τριμηνιαία παραγωγή υδρογονανθράκων της Total αναμένεται να είναι στα 2,4 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (Mboe/d), στο χαμηλότερο επίπεδο της πρόβλεψης που δίνεται στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.
Η εταιρεία ανέφερε διαταραχές που σχετίζονται με την ασφάλεια στη Λιβύη, όπου μια διαμάχη μεταξύ των αντίπαλων κυβερνήσεων προκάλεσε διακοπή λειτουργίας των κοιτασμάτων πετρελαίου και μια διακοπή λειτουργίας τον Αύγουστο στο αυστραλιανό εργοστάσιο LNG Ichthys, στο οποίο η Total κατέχει μερίδιο 30%, με αποτέλεσμα η τοποθεσία να λειτουργεί με τη μισή δυναμικότητα. Οκτώβριος.

Αυτή η απώλεια παραγωγής αντισταθμίστηκε εν μέρει με την αύξηση της ανάπτυξης πετρελαίου 180 kb/d Mero 2 στη Βραζιλία, όπου η Total κατέχει μερίδιο 19,3%.
Η μέση τιμή LNG της Total για το τρίμηνο ήταν 9,91 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες - έχοντας κατευθυνθεί περίπου στα $10/Mbtu στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου - με τα αποτελέσματα ενσωματωμένου LNG να αναμένεται να είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο, λόγω της χαμηλότερης αστάθειας της αγοράς και της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης