Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P, 0,8% για τον energy sector και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P, 0,8% για τον energy sector και 0,3% για τον Nasdaq

17 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς η αγορά έκλεισε τον μήνα και το τρίμηνο.

Ο Dow Jones κέρδισε έχασε μόλις 17 μονάδες ή 0,04% στις 42.330 μονάδες, παρόλο που κάποια στιγμή έχασε σχεδόν 400 πόντους.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,42% στις 5.762 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,83% στις 676,47 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,38% στις 18.189 μονάδες.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο στο κλείσιμο, διαγράφοντας τις απώλειες που παρατηρήθηκαν μετά από σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ο οποίος δήλωσε ότι τη Δευτέρα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες μειώσεις, αλλά προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είχε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Εάν η οικονομία κινηθεί όπως αναμενόταν, είπε ότι αναμένει δύο μειώσεις επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας η καθεμία που απομένει φέτος.
«Δεν είναι μια επιτροπή που νιώθει ότι βιάζεται να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια», είπε ο Powell .

Παρά την αστάθεια της συνεδρίασης, η αγορά ολοκλήρωσε τον μήνα και το τρίμηνο των συναλλαγών με κέρδη.

Οι αγορές ξεκίνησαν δύσκολα σε αυτόν που είναι ιστορικά ο πιο αδύναμος μήνας για το χρηματιστήριο, αλλά ανέκαμψαν καθώς η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα. Μέχρι σήμερα, ο Dow και ο S&P 500 έχουν ανέβει σχεδόν 2 ο καθένας. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,7% τον Σεπτέμβριο.
Οι μετοχές δυσκολεύτηκαν σε πολλά σημεία το τρίτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αμφισβητήσουν εάν τα μεγάλα κέρδη του 2024 είχαν ισχύ. Ειδικότερα, η τρίμηνη περίοδος περιείχε την κάταρρευση της παγκόσμιας αγοράς στις 5 Αυγούστου, κατά την οποία ο Dow έπεσε κατακόρυφα περισσότερες από 1.000 μονάδες.

Αλλά οι επενδυτές κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν την ανησυχία, με τον Dow να ολοκληρώνει το τρίμηνο με πάνω από 8% υψηλότερα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν προσθέσει περίπου 5,5% και 2,5%, αντίστοιχα, από την αρχή του Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης