Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Προσωρινοί «τίτλοι τέλους» για την παραγωγή της Ineos Grenadier

Προσωρινοί «τίτλοι τέλους» για την παραγωγή της Ineos Grenadier
Ο βασικότερος προμηθευτής για το μοντέλο αυτό, βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Sir Jim Ratcliffe, Ineos Automotive, ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της, καθώς ο βασικότερος προμηθευτής της βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης.

Η Ineos Automotive, τμήμα της «αυτοκρατορίας» του δισεκατομμυριούχου, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή των SUV Grenadier και των φορτηγών Quartermaster στο εργοστάσιό της στο Hambach της Γαλλίας, λόγω «έλλειψης κρίσιμου εξαρτήματος».

Ο Lynn Calder, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι ο προμηθευτής των κρίσιμων εξαρτημάτων για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται σε μια «κατάσταση λίγο πριν την πτώχευση».

«Πρόκειται για ένα εξάρτημα χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να πουλήσουμε το αυτοκίνητο», δήλωσε στο Automotive News Europe ο CEO.

Η εταιρεία δεν έχει προσδιορίσει ποιο εξάρτημα είναι αυτό ακριβώς και ο κ. Calder αρνήθηκε να κατονομάσει τον προμηθευτή.

Πότε θα αρχίσει εκ νέου η παραγωγή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παραγωγή μπορεί να μην ξαναρχίσει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2025.

«Ξέρω ότι ο προμηθευτής εργάζεται πολύ σκληρά για να προσπαθήσει να ανακάμψει η επιχείρησή του και θέλω να του δώσω κάθε ευκαιρία να το κάνει», δήλωσε.

Οι καθυστερήσεις αποτελούν σημαντικό πλήγμα για την εταιρεία, η οποία μόλις έθεσε το Quartermaster προς πώληση στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι το βασικό μοντέλο της Ineos Automotive, το εμπνευσμένο από τη Land Rover Grenadier, βρίσκεται στην παραγωγή από το 2022.

«Οι αλυσίδες εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πάντα πολύπλοκες και δύσκολες. Δεν αφήνουμε ωστόσο κανένα περιθώριο στην προσπάθειά μας να επαναφέρουμε την παραγωγή μας σε λειτουργία, ώστε να καλύψουμε τη ζήτηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Προς το παρόν, εφαρμόζουμε ένα συντηρητικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα επιστρέφουμε σε πλήρη ρυθμό παραγωγής στις αρχές του 2025.

«Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας -ιδιαίτερα όσους περιμένουν τα Grenadiers τους- για την υπομονή τους, καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να επιστρέψουμε στη δουλειά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης