Ενέργεια

10ετή συμφωνία υπέγραψαν Uniper και ConocoPhillips για προμήθεια φυσικού αερίου (Reuters)

10ετή συμφωνία υπέγραψαν Uniper και ConocoPhillips για προμήθεια φυσικού αερίου (Reuters)
Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν ακόμα γνωστές
Η γερμανική Uniper και η αμερικανική ConocoPhillips ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου έως και 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) για τα επόμενα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το Reuters, βάσει της συμφωνίας, η ConocoPhillips θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Uniper στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου από αγωγούς και όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), δήλωσε εκπρόσωπος της ConocoPhillips στο Reuters.

Η ConocoPhillips κατέχει μερίδια σε νορβηγικά κοιτάσματα φυσικού αερίου, από όπου το αέριο διοχετεύεται στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη Βρετανία.

Εκπρόσωπος της Uniper δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών υφίσταται για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

«Η συμφωνία υποστηρίζει επίσης τις αυξανόμενες ροές φυσικού αερίου της ConocoPhillips προς την Ευρώπη, όπου έχουν αναληφθεί σημαντικές μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις δυναμικότητας επαναεριοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών τερματικών σταθμών LNG, Gate και Zeebrugge», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ConocoPhillips.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης