Ενέργεια

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

Μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 417,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA).
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 417,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 500.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα, εξαιρουμένου του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου, έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Στα Μεσοδυτικά, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.Στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαπραγματεύονταν στα 73,12 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,77% στις 19:50 ώρα Ελλάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρούσαν 1,05 στα 70,46 δολάρια το βαρέλι.Τα αποθέματα στον κόμβο του Cushing ήταν στα 22,7 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Μειώθηκαν οι εισαγωγές

Οι καθαρές εισαγωγές αργού ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA, καθώς η λιμενική δραστηριότητα κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε λόγω του τυφώνα Francine.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 282.000 βαρέλια την ημέρα και οι ρυθμοί χρήσης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 92,1% της συνολικής δυναμικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια στα 221,6 εκατομμύρια βαρέλια.​
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια στα 125,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 600.000 βαρελιών.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης στις ΗΠΑ έγιναν θετικά μετά τη μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης