Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Ο «σκιώδης στόλος» LNG χωρίς παραδόσεις εδώ και έξι εβδομάδες

Ρωσία: Ο «σκιώδης στόλος» LNG χωρίς παραδόσεις εδώ και έξι εβδομάδες
Οι αμερικανικές κυρώσεις φαίνεται να είναι αποτελεσματικές μέχρι στιγμής στην καθυστέρηση των εξαγωγικών σχεδίων του Arctic LNG 2
Ο νεοσύστατος ρωσικός «σκιώδης στόλος» που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο παραμένει σε αδράνεια χωρίς ολοκληρωμένες παραδόσεις, εδώ και πάνω από έξι εβδομάδες μετά το πρώτο φορτίο από την LNGC Pioneer στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με το gcaptain.com, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το LNGC Asya Energy επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το έργο Arctic LNG 2 φορτώνοντας την πέμπτη παρτίδα υπερψυχρού αερίου.

Οι αμερικανικές κυρώσεις φαίνεται να είναι αποτελεσματικές μέχρι στιγμής στην καθυστέρηση των εξαγωγικών σχεδίων του Arctic LNG 2.

Οι τέσσερις πρώτες φορτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ ο τελικός προορισμός της πέμπτης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το αρχικό φορτίο που παραδόθηκε από το LNGC Pioneer πριν από περισσότερες από έξι εβδομάδες και μεταφέρθηκε στη New Energy κοντά στη διώρυγα του Σουέζ φαίνεται τώρα ότι θα επιστρέψει στη ρωσική Αρκτική ολοκληρώνοντας μια οδύσσεια έξι εβδομάδων στη Βόρεια Θάλασσα, τον Ανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο.

Μετά τη μεταφορά από πλοίο σε πλοίο στα τέλη Αυγούστου, τόσο το Pioneer όσο και το New Energy παρέμειναν κοντά στο βόρειο τέρμα της διώρυγας του Σουέζ για περισσότερες από δύο εβδομάδες, με το πρώτο να εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί.

Εν τω μεταξύ, το New Energy ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής μέσω Γιβραλτάρ και στράφηκε προς τα βόρεια, πιθανότατα κατευθυνόμενο προς το Μουρμάνσκ, για να εκφορτώσει το φορτίο του στη φορτηγίδα αποθήκευσης Saam FSU.

Μέχρι να μπορέσει να ολοκληρώσει την όποια εκφόρτωση θα έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, με αποτέλεσμα η απώλεια βρασμού να κυμαίνεται μεταξύ 10-15%.

Τα παλαιότερα πλοία με ατμοστρόβιλο αντιμετωπίζουν απώλειες μεταξύ 0,15-0,25% του φορτίου ανά ημέρα.

Η τύχη του δεύτερου και του τρίτου φορτίου που παραδόθηκε στο Arctic LNG 2 παραμένει ομοίως σε εκκρεμότητα.

Το Asya Energy από την άλλη, αναχώρησε από το Arctic LNG γύρω στις 10 Αυγούστου και διένυσε εν μέρει την ακτογραμμή της Νορβηγίας πριν επιστρέψει στον κόλπο Κόλα, όπου αδρανοποιήθηκε για μια εβδομάδα κοντά στο Μουρμάνσκ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Everest Energy παρέδωσε το τρίτο φορτίο στο Saam FSU περίπου μια εβδομάδα αργότερα.

Αρκετές ημέρες αργότερα ακολούθησε η Asya Energy, η οποία ταξίδεψε από τον κοντινό κόλπο Κόλα, ενώ και τα δύο φορτία παραμένουν στο FSU αναμένοντας την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης των παραδόσεων επηρεάζει τη Ρωσία, σε μια περίοδο που το Arctic LNG 2 επιδιώκει να παίξει επιτελικό ρόλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης