Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq, 1,1% πάνω ο energy sector

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq, 1,1% πάνω ο energy sector

 65 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Μεικτά πρόσημα στη Wall Street  την Δευτέρα καθώς ο Dow Jones σημείωσε ρεκόρ, πριν υποχωρήσει, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αφήσουν πίσω τους ένα απότομο sell-off από τις αρχές αυτού του μήνα.

Ο  Dow Jones σημείωσε άνοδο 65 μονάδων, ή 0,16%,  στις 41.240 μονάδες. 

Ο S&P 500 υποχώρησε  0,32% στις 5.616 μονάδες 

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 1,11% στις 696,48 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,85% στις 17.725 μονάδες.

Οι traders φάνηκαν επίσης να μετακινούνται εκτός τεχνολογίας και σε άλλους τομείς της αγοράς. Ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ενώ η τεχνολογία υποχώρησε 1,5%. 

Η Nvidia σημείωσε πτώση 2% εν όψει των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης,  καθώς οι traders θεωρούν ότι είναι το κλειδί για την αγορά. Άλλες μετοχές chip όπως η Broadcom και η Micron κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα.

Η αγορά ξεκίνησε τον Αύγουστο υπό πίεση. Ο S&P 500 έχασε 3% στις 5 Αυγούστου — η μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά του από το 2022. Ο Dow σημείωσε επίσης το χειρότερο sell-off σε περίπου δύο χρόνια εκείνη την ημέρα, σημειώνοντας βουτιά πάνω από 1.000 μονάδες.

Από τότε, ωστόσο, οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές στα ύψη. 

Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 8% από τις 5 Αυγούστου και απείχε λιγότερο από 1% από το υψηλό ρεκόρ που είχε σημειωθεί στα μέσα Ιουλίου, ενώ ο Dow εκτινάχθηκε με άνοδο περίπου 7%.

Η αγορά συνεχίζει μετά από μια ισχυρή εβδομάδα που επισημάνθηκε από τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell που έθεσαν τις βάσεις για μειώσεις των επιτοκίων. Η Wall Street περίμενε με αγωνία μια μείωση των επιτοκίων, ειδικά υπό το φως ορισμένων ανησυχητικών οικονομικών δεδομένων που πυροδότησαν ένα sell-off στις αρχές Αυγούστου και ανησύχησαν τους επενδυτές ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης