Ενέργεια

Petrobras: Ζημιές 470 εκατ. δολ στο β' τρίμηνο - Τι αποφασίστηκε για τη διανομή μερίσματος

Petrobras: Ζημιές 470 εκατ. δολ στο β' τρίμηνο - Τι αποφασίστηκε για τη διανομή μερίσματος
Η Petrobras μείωσε επίσης τις προγραμματισμένες επενδύσεις της για φέτος σε 13,5 έως 14,5 δισ. δολάρια, από 18,5 δισ. δολάρια που είχε προγραμματίσει για το 2024
Καθαρές ζημιές 470 εκατ. δολαρίων σημείωσε για το β' τρίμηνο του τρέχοντος η βραζιλιάνικη Petrobras, αναφέροντας χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μείωση των εκτιμήσεων για τις επενδύσεις.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, η διοίκηση του πετρελαϊκού κολοσσού ενέκρινε την καταβολή 2,45 δισ. δολαρίων στους μετόχους σε μερίσματα και τόκους επί των ιδίων κεφαλαίων.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 46,5% το δεύτερο τρίμηνο στα 15,7 δισ. ρεάις, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 22,3 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 12,3% την περίοδο, στα 49,7 δισ. ρεάις, κάτω από την εκτίμηση της δημοσκόπησης της LSEG για 63,3 δισ. ρεάις.

Η Petrobras μείωσε επίσης τις προγραμματισμένες επενδύσεις της για φέτος σε 13,5 έως 14,5 δισ. δολάρια, από 18,5 δισ. δολάρια που είχε προγραμματίσει για το 2024.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ζημιές ήταν αποτέλεσμα φορολογικής επιβάρυνσης 2,1 δισ. δολαρίων και της υποτίμησης του νομίσματος.

Οι φορολογικές πληρωμές αναμένεται να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Βραζιλίας να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της, καθώς αναζητά νέες πηγές εσόδων για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος και το 2025.

Αυτό είναι το πρώτο τρίμηνο υπό τη νέα CEO της Petrobras, Magda Chambriard, η οποία τέθηκε επικεφαλής από τον Λούλα με την αποστολή να επιταχύνει τις επενδύσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία της Βραζιλίας και να δημιουργηθούν τοπικές θέσεις εργασίας.

 
www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης