Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Επαφές BP και  ΑDNOC στην Κύπρο για διερεύνιση επενδύσεων φυσικού αερίου  

Reuters: Επαφές BP και  ΑDNOC στην Κύπρο για διερεύνιση επενδύσεων φυσικού αερίου   

Η συνάντηση στο υπουργείο  Ενέργειας διερεύνησε πιθανή συνεργασία στην κυπριακή ΑΟΖ ανέφερε  πηγή του Reuters

 

Εκπρόσωποι της BP και του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα του Άμπου Ντάμπι συναντήθηκαν την Παρασκευή με αξιωματούχους του Κυπριακού Υπουργείου Ενέργειας για να διερευνήσουν επενδύσεις στον αναδυόμενο τομέα φυσικού αερίου της χώρας, ανέφερε πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η BP και η ADNOC σχημάτισαν νωρίτερα φέτος μια κοινή επιχείρηση επικεντρωμένη στην ανάπτυξη νέων πόρων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημαντικές ανακαλύψεις και εξελίξεις φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και το Ισραήλ έχουν προσελκύσει κορυφαίες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη διακοπή των ροών από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία

Από το 2007, η Κύπρος έχει εκδώσει άδειες εξερεύνησης για 10 από τα 13 υπεράκτια τετράγωνα, ή περιοχές εξερεύνησης, που περιβάλλουν το νησί. Έχει βρει φυσικό αέριο σε πέντε πηγάδια σε 3 τετράγωνα. Κανένα από αυτά δεν έχει μπει ακόμη στην εμπορική παραγωγή.

«Η συνάντηση με το υπουργείο διερεύνησε πιθανή συνεργασία στην κυπριακή ΑΟΖ», πρόσθεσε η πηγή, αναφερόμενη σε θαλάσσια ζώνη όπου η Κύπρος έχει εμπορικά δικαιώματα.

 Νωρίτερα φέτος, μια προσφορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ADNOC και την BP για την αγορά μεριδίου 50% στην ισραηλινή εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου NewMed τέθηκε σε αναμονή λόγω αβεβαιότητας στην περιοχή.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης