Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 24% στα κέρδη της Equinor το α’ εξάμηνο

Πτώση 24% στα κέρδη της Equinor το α’ εξάμηνο
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου της Equinor το εξάμηνο ανήλθε σε 965 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα
«Βουτιά» 24% σημείωσαν τα κέρδη του νορβηγικού κολοσσού Equinor κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος, εξαιτίας της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Montel, η Equinor κατέγραψε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο ύψους 15 δισ. δολαρίων, από 19,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ενδιάμεση οικονομική της έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα (24/7).

Ο όμιλος πέτυχε μέση τιμή πώλησης στα 9,66 δολ/MMbtu (30,35 ευρώ/MWh) για το φυσικό αέριο που πωλήθηκε μέσω αγωγών στην υπόλοιπη Ευρώπη μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου, καταγράφοντας μείωση δηλαδή κατά 37% σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, ενώ οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 7% σε 76,8 δολ/βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου το εξάμηνο ανήλθε σε 965 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 4% σε ετήσια βάση.

Ζημίες για τον τομέα ΑΠΕ

Ο τομέας ΑΠΕ του νορβηγικού ομίλου σημείωσε ζημία 311 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημίας 180 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο, λόγω του deal με τα υπεράκτια αιολικά, σύμφωνα με το οποίο η Equinor ανέλαβε την πλήρη κυριότητα του έργου Empire Wind, ενώ η BP ανέλαβε το αιολικό πρόγραμμα Beacon.

Η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ωστόσο, αυξήθηκε κατά 69% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου πέρυσι και ανήλθε σε 1,4 TWh, χάρη στην αυξημένη παραγωγή από χερσαίες αιολικές μονάδες στην Πολωνία και τη Βραζιλία.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας από φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανήλθε σε 2,4 TWh, από 2,1 TWh ένα χρόνο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης