Τελευταία Νέα

Η πτώση στις πωλήσεις ενέργειας και στο αλουμίνιο ρίχνουν τα κέρδη της Norsk Hydro

Η πτώση στις πωλήσεις ενέργειας και στο αλουμίνιο ρίχνουν τα κέρδη της Norsk Hydro

Έπεσαν κατά 18% το δεύτερο τρίμηνο

Τα κέρδη στην εταιρεία παραγωγής αλουμινίου Norsk Hydro (νορβηγική εταιρεία αλουμινίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες παγκοσμίως σε αυτούς τους τομείς και δραστηριοποιείται σε περίπου 50 χώρες σε όλο τον κόσμο), μειώθηκαν κατά 18% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο όγκος διέλασης για το μέταλλο, οι πωλήσεις ενεργειακών σποτ και τα περιθώρια ανακύκλωσης μειώθηκαν και το πάγιο κόστος αυξήθηκε, ανέφερε η εταιρεία στις 24/7.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα παραμείνουν αδύναμα… το τρίτο τρίμηνο, επιβαρυμένα από τις χαμηλές τιμές του αλουμινίου και τη ζήτηση.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου με 5,84 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (533 εκατομμύρια δολάρια) έχασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, ανοίγει νέα καρτέλα 6,15 δισεκατομμυρίων κορωνών, μειώνοντας τις μετοχές κατά 5,4% στις πρωινές συναλλαγές .

 

Λόγοι πτώσης κερδών

Η Norsk Hydro ανέφερε ότι μεταξύ των προκλήσεών της ήταν η αποδυναμωμένη ζήτηση στην ευρωπαϊκή κατασκευή κατοικιών, η έλλειψη σκραπ αλουμινίου και η επιβράδυνση της διέλασης αυτοκινήτων που συνδέεται με τη μείωση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα κέρδη μειώθηκαν στον τομέα της ενέργειας λόγω χαμηλότερης παραγωγής και τιμών.

Οι τιμές του αλουμινίου μειώθηκαν φέτος καθώς η Κίνα αύξησε την παραγωγή της σε υψηλό σχεδόν μια δεκαετία. Έχοντας κορυφωθεί σε περίπου 3.500 $ ανά τόνο στις αρχές του 2022, οι τιμές έχουν μειωθεί μαζί με τη ζήτηση, στα 2.326 $ ανά τόνο.

Αυτοί οι παράγοντες αντιστάθμισαν θετικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων αποτελεσμάτων στο τμήμα βωξίτη και αλουμίνας της Norsk, που ωθήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές αλουμίνας και τους όγκους πωλήσεων.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο τερματισμός των επιδοτήσεων EV στις συνομιλίες του Ιουλίου για τον γερμανικό προϋπολογισμό, πιθανότατα θα περιορίσει περαιτέρω τους ευρωπαϊκούς όγκους αλουμινίου της Norsk Hydro.

Οι αναλυτές της JP Morgan αναμένουν επιβράδυνση του τρίτου τριμήνου λόγω της πτώσης των τιμών του αλουμινίου και της μειωμένης ζήτησης στον τομέα διέλασης.

 

Συμφωνία Norsk Hydro - Porsche

Η νέα συμφωνία της Norsk Hydro για την προμήθεια αλουμινίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Porsche, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προκλήσεις αφού η Porsche μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της λόγω απροσδόκητης έλλειψης αλουμινίου από τις εγκαταστάσεις ενός προμηθευτή που επλήγη από τις πλημμύρες.

Ο Eivind Kallevik (πρόσφατα διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος) δήλωσε ότι «η εταιρεία εκτελούσε μέτρα εξοικονόμησης κόστους και διατηρούσε τα περιθώρια διέλασης για να βοηθήσει στη στήριξη των κερδών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης