Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον S&P και 2,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον S&P και 2,7% για τον Nasdaq

 243 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς συνεχίστηκε η στροφή των επενδυτών από την τεχνολογία σε πιο ευαίσθητες μετοχές.

Ο Dow Jones κέρδισε 243 μονάδες ή 0,6% στις 41.198 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,39% στις 5.588 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,09% στις 713,4 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,77% στις 17.996 μονάδες.

Άνοδο άνω του 4% κατέγραψε η UnitedHealth μετά από αναβάθμιση της Wall Street μετά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών της. Αυτό βασίζεται στο ράλι της Τρίτης με περισσότερες από 700 μονάδες, το οποίο σηματοδότησε την καλύτερη ημέρα του blue-chip σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας επιβάρυνε τον S&P 500 και τον Nasdaq.
Οι υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών ήταν οι δύο τομείς με τη χειρότερη απόδοση του S&P 500 στη συνεδρίαση. Η Meta υποχώρησε σχεδόν 6%, ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας Apple, Netflix και Microsoft υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Ιδιαίτερα δυσκολεύτηκαν οι μετοχές των ημιαγωγών. Το Bloomberg News ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηρότερων εμπορικών περιορισμών, εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να παρέχουν στην Κίνα πρόσβαση σε τεχνολογία κατασκευής των ΗΠΑ.

Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) μειώθηκε περισσότερο από 6% μετά την έκθεση. Η Nvidia και οι μετοχές της Taiwan Semiconductor που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ βυθίστηκαν περισσότερο από 6% και 2%, αντίστοιχα.

Ο Russell 2000 διολίσθησε 1%, θέτοντας σε κίνδυνο το σερί πενθήμερων νικών της. Ωστόσο, ο δείκτης με εστίαση στη μικρή κεφαλαιοποίηση έχει αναρριχηθεί σχεδόν 10% τις τελευταίες πέντε ημέρες συναλλαγών καθώς διευρύνθηκε το ράλι της αγοράς. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq έχει χάσει περισσότερο από 2% την ίδια περίοδο εν μέσω του τεχνολογικού sell-off.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν περίπου κατά 2,4% την Τετάρτη λόγω μεγαλύτερης από την αναμενόμενη εβδομαδιαίας πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και καθώς το ασθενέστερο δολάριο επισκίασε τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1,6%, στα 85,06 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 2,4% στα 82,70 δολ. Την Τρίτη, το Brent έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου και το WTI στο χαμηλότερο από τις 21 Ιουνίου.

Το premium του Brent έναντι του WTI μειώθηκε σε περίπου 3,82 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο. Αυτή η μείωση της διαφοράς σημαίνει ότι οι εταιρείες ενέργειας έχουν λιγότερους λόγους να ξοδεύουν χρήματα για να στείλουν πλοία στις ΗΠΑ για να παραλάβουν αργό για εξαγωγή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) δήλωσε ότι οι ενεργειακές εταιρείες απέσυραν 4,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από την αποθήκευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 12 Ιουλίου.

Αυτό συγκρίνεται με την πτώση κατά 30.000 βαρέλια που προβλέπουν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters και πτώση 4,4 εκατομμυρίων βαρελιών σε έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης