Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eni: Ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα αερίου στο Μεξικό

Eni: Ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα αερίου στο Μεξικό
Το τεμάχιο όπου η Eni έκανε γεώτρηση για φυσικό αέριο βρίσκεται στη λεκάνη Sureste, η οποία εκτιμάται ότι διαθέτει συνολικά πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni ανακοίνωσε μια νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, στα βαθιά νερά ανοικτά των μεξικανικών ακτών.

Σύμφωνα με το Oil Price, το κοίτασμα περιέχει ένα εκτιμώμενο απόθεμα 300 έως 400 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Το τεμάχιο όπου η Eni έκανε γεώτρηση για φυσικό αέριο βρίσκεται στη λεκάνη Sureste, η οποία εκτιμάται ότι διαθέτει συνολικά πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει την περιοχή στα πλαίσια αυτού που έχει αποκαλέσει «κομβική ανάπτυξη», αξιοποιώντας αρκετά άλλα κοιτάσματα στην περιοχή.

Η είδηση για την ανακάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας αναφοράς ότι ο Carlos Slim, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, επενδύει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη ενός άλλου υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου, του Lakach, του οποίου ηγείται η μεγάλη κρατική ενεργειακή εταιρεία Pemex.

Το Μεξικό σε φάση απαγκίστρωσης από τις ΗΠΑ

Το Μεξικό έχει επεκτείνει την ηλεκτροπαραγωγή του με φυσικό αέριο, κατασκευάζοντας νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και, κατά συνέπεια, αναπτύσσοντας περισσότερους από τους πόρους του για να μειώσει τη συντριπτική εξάρτησή του από τις εισαγωγές από τον βόρειο γείτονά του, με τις εισαγωγές να τρέχουν σε ρυθμούς ρεκόρ.

Το Μεξικό επικαιροποίησε πρόσφατα την εκτίμηση των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναθεωρώντας το σύνολο προς τα πάνω, σε συνολικά 8,383 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μεξικανικής κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο από την Εθνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων, τα αποδεδειγμένα αποθέματα αργού πετρελαίου του Μεξικού μειώθηκαν ελαφρώς σε 5,978 δισεκατομμύρια βαρέλια από 6,155 δισεκατομμύρια βαρέλια το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, τα αποδεδειγμένα αποθέματα φυσικού αερίου σημείωσαν σημαντική αύξηση, ανερχόμενα σε 12,297 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια από 11,029 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης