Τελευταία Νέα

Oil Price: Αυξάνεται η προσφορά αλουμινίου

Oil Price: Αυξάνεται η προσφορά αλουμινίου
Καθώς οι τιμές του αλουμινίου συνεχίζουν την πτώση τους, το τέλος της ξηρής περιόδου της Κίνας θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα
Οι τιμές του αλουμινίου υπεραπέδωσαν σε σχέση με τα άλλα βασικά βιομηχανικά μέταλλα καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου, με άνοδο 5,28%, ενώ βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022 στις 29 Μαΐου, πριν χάσουν όλα τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Oil Price, πριν από μήνες, οι φόβοι για ελλείψεις χαλκού προκάλεσαν νέο ενδιαφέρον στην αγορά, γεγονός που είχε αντίκτυπο σε ολόκληρη την κατηγορία των βασικών μετάλλων, πυροδοτώντας περίπου τρεις μήνες ανοδικών τάσεων.

Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά δεν έδειξε σημάδια σημαντικής έλλειψης χαλκού μέχρι τον Μάιο, ακόμη και όταν οι τιμές του ξεπέρασαν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό τους.

Εν τω μεταξύ, η Fed δεν προέβη σε καμία κίνηση για την αποκλιμάκωση των επιτοκίων, τα οποία συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά για τη ζήτηση.

Από τα πάνω, στα κάτω

Οι επενδυτές φάνηκε να λαμβάνουν γνώση της τρέχουσας πραγματικότητας της αγοράς από τα τέλη Μαΐου και το κερδοσκοπικό ράλι άρχισε να διαλύεται καθώς οι τιμές του χαλκού βρέθηκαν στο αποκορύφωμά τους στις 20 Μαΐου. Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αλουμινίου συνέχισαν να αυξάνονται προτού τελικά επαναλάβουν τις πτωτικές τάσεις μεταξύ των τιμών των βασικών μετάλλων μέχρι το τέλος του μήνα.

Από την κορύφωσή τους, οι τιμές υποχώρησαν σχεδόν πάνω από 9% και σήμερα βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 9 Απριλίου, ενώ παραμένουν επίσης σε αναζήτηση ενός νέου πυθμένα.

Η Κίνα αυξάνει την παραγωγή εν μέσω αρνητικών προοπτικών

Καθώς οι τιμές του αλουμινίου συνεχίζουν την πτώση τους, το τέλος της ξηρής περιόδου της Κίνας θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Η υδροηλεκτρική πόλη Yunnan γνώρισε έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες επανέφεραν τα χυτήρια σε λειτουργία, ενώ τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας έδειξαν ότι η παραγωγή έφτασε σε υψηλό διετίας τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 7,2% από το 2023.

Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, τα κέρδη αυτά φαίνεται ότι είναι πιθανό να διατηρηθούν, με την παραγωγή να προβλέπεται να αυξηθεί κατά επιπλέον 330.000 τόνους τον Ιούνιο εν μέσω της επιστροφής περισσότερων μεταλλουργείων.

Τα νέα για την έκρηξη της παραγωγής της Κίνας έρχονται μετά από ένα απότομο άλμα στο LME.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Trafigura πέταξε πάνω από 400.000 μετρικούς τόνους αλουμινίου στις αποθήκες της, κυρίως ινδικής προέλευσης. Η «πολυτέλεια» της Trafigura να απορρίπτει τόσο σημαντικές ποσότητες αλουμινίου δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες του μετάλλου που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εν ολίγοις αυτό σημαίνει παγκόσμια υπερπροσφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης